Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum s-a modificat astăzi prețul valutelor: Cotațiile practicate de bănci versus cursul BNM

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaЦентральный европейский банк
Центральный европейский банк - Sputnik Moldova
Abonare
Leul moldovenesc se apreciază la acest început de săptămână în raport cu toate principalele valute de referință. Prețul euro s-a redus cu 19 bani, iar al euro – cu 8 bani. La casele de schimb ce aparțin băncilor prețul euro și dolarului s-a modificat nesemnificativ. 

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) stabilit pentru luni, 13 aprilie, un dolar american echivalează cu 18,09 lei (în scădere cu 19 bani față de cotația anterioară), un euro – cu 19,77 lei (în scădere cu 8 bani), o hrivnă ucraineană – cu 67 de bani (în scădere cu un ban), un leu românesc – cu 4,09 lei moldovenești (în scădere cu 2 bani), o rublă rusească – cu 24 de bani (în scădere cu un ban).

© Photo : BNMCursul valutar pentru 13 aprilie
Cum s-a modificat astăzi prețul valutelor: Cotațiile practicate de bănci versus cursul BNM - Sputnik Moldova
Cursul valutar pentru 13 aprilie

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Avertisment pentru cei care încearcă să facă speculă pe piața valutară
Casele de schimb ale celor mai importante bănci din Chișinău cumpără dolarul cu 17,65 – 17,70 lei și îl vând cu 18,15 – 18,20 lei. Pentru euro, prețul afișat la cumpărare este de 19,20 – 19,35 lei, iar la vânzare constituie 19,77 – 19,85 lei

Prețul la care băncile vând dolarul este cu 7-11 bani peste cotația BNM, iar prețul de vânzare al euro este perfect egal cu cotația oficială până la cu 8 bani mai mare.

Prețurile euro și dolarului afișat de bănci s-a modificat nesemnificativ, cu 2-5 bani, comparativ cu sfârșitul săptămânii trecute. În cazul ambelor valute, observăm decalajul mare, de 45-50 de bani dintre prețul de vânzare și cel de cumpărare. Aceasta înseamnă că operatorii încearcă să evite pierderile în actuala situație de incertitudine economică de pe piața mondială.

Многоэтажный жилой дом - Sputnik Moldova
Surprinzător: Numărul vânzărilor de apartamente, în creștere – Ce se întâmplă
La aceleași unități de schimb valutar, prețul de tranzacționare pentru leul românesc este de 3,60 lei moldovenești la cumpărare și de 4,10 – 4,14 lei moldovenești la vânzare, pentru hrivna ucraineană: 0,40 de bani la cumpărare și 0,65 lei la vânzare, pentru rubla rusească: 22,7 – 23 bani la cumpărare și 0,25 – 0,25,5 la vânzare.

Fluctuațiile actuale de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro - dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută.

Comparativ cu luna martie, moneda europeană este în creștere față de dolar, raportul actual fiind de 1.09 USD pentru un EUR. Din a doua decadă a lunii martie, cotațiile euro față de dolarul american scăzuseră de la un maxim de 1.14 USD pentru un EUR la doar 1.07.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0