Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cursanții de la Academia Militară - în carantină: Iată cum își continuă studiile

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaTinerii admişi în Academia „Alexandru cel Bun”, iniţiaţi în arta militară
Tinerii admişi în Academia „Alexandru cel Bun”, iniţiaţi în arta militară - Sputnik Moldova
Abonare
Cursanții de la „Alexandru cel Bun” sunt în carantină și învață la distanță. În cadrul unității n-au fost semnalate infecții respiratorii acute.

CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate (AMFA ) „Alexandru cel Bun” studiază din 13 martie la distanţă, ca urmare a suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ, în contextul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

Militari moldoveni, Armata Naţională a RM - Sputnik Moldova
Societate
Vom combate COVID-19! Mesaj emoționant al moldovenilor din KFOR-12 – Video

Instituţia se află în carantină de săptămâna trecută. Pe teritoriul acesteia se află acum studenţii cursurilor I-IV și un număr limitat de cadre administrative și  medicale, a precizat comandantul - rector al AMFA, colonel Sergiu Plop, citat într-un comunicat al Ministerului Apărării (MAN).

În cadrul instituţiei nu au fost înregistrate cazuri de infecţii respiratorii acute. 

Pentru a nu contacta cu persoane din afară, studenții nu părăsesc teritoriul unității, iar profesorii îi instruiesc prin internet, a confirmat pentru Sputnik Ala Diaconu, de la serviciul de presă al MAN.

© Photo : Ministerul ApărăriiStudii la distanţă în Academia Militară „Alexandru cel Bun”
Cursanții de la Academia Militară - în carantină: Iată cum își continuă studiile - Sputnik Moldova
Studii la distanţă în Academia Militară „Alexandru cel Bun”

Academia a pus la dispoziţia cadrelor didactice şi studenţilor resursele tehnice şi didactice necesare, inclusiv laptopuri şi tablă interactivă pentru desfăşurarea eficientă a orelor. 

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Politică
Magazinele de semințe și de piese de schimb pentru utilajul agricol își reiau programul

Cursanţii se află în sălile de clasă în intervalul orelor 8:00-13:00, interacţionând cu profesorii prin transmisiuni video, de pe telefon sau pe platforma intranet a instituţiei. Lecţiile sunt organizate în conformitate cu orarul stabilit anterior, studenţii participând atât la şedinţe teoretice, cât şi practice.

Totodată, studenţii anilor III şi IV lucrează asupra tezelor de an şi de licenţă, contactând cu profesorii fie prin telefon, fie prin internet.

Măsuri de prevenire şi precauţie în contextul pericolului de răspândire a COVID-19, dar și infecțiilor respiratorii sezoniere, au fost luate în toate unităţile Armatei Naţionale şi în toate instituţiile Ministerului Apărării încă din 8 martie.

Pe 13 martie, în Republica Moldova a fost instituit Cod Roșu de pericol de răspândire a coronavirusului. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență. 

Fluxul de știri
0