Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primul interviu radio al Tatianei Ceban, soția primarului Chișinăului - Video

© Sputnik / OsmatescoTatiana CEBAN
Tatiana CEBAN - Sputnik Moldova
Abonare
Tatiana Ceban, soția primarului general al Chișinăului, Ion Ceban, a fost astăzi invitata lui Andrei Porubin în studioul Sputnik Moldova, aceasta fiind prima emisiune radio la care a participat vreodată.

CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Tatiana Ceban, Prima Doamnă a Chișinăului, a povestit în studioul Sputnik Moldova, în emisiunea „Intersecții”, despre atmosfera din familia ei, despre relațiile armonioase pe care le are cu soțul și cei doi copii ai lor, Ilinca și Vasile, de 7 și, respectiv, 5 ani.

La remarca lui Andrei Porubin că în toate fotografiile în care apar împreună arată ca „o familie fericită”, Tatiana Ceban a răspuns că așa și este, ei simțindu-se foarte bine împreună.

„Copiii consolidează relația dintre soți?”, a întrebat-o pe invitata sa Andrei Porubin. Copiii întăresc legătura dintre soți, dar „într-o familie în care nimic altceva nu-i unește, copiii nu sunt o salvare”, a fost de părere Tatiana Ceban.

„Mie-mi place că el este într-adevăr cu un suflet bun”, a povestit soția primarului. Așa cum a fost caracterizat de consoarta sa, Ion Ceban este un om plin de idei, foarte energic, mereu pus pe fapte și care vrea ca toate lucrurile bune să se producă și foarte repede.

Ion și Tatiana Ceban  - Sputnik Moldova
Cine este soția lui Ion Ceban: Vezi cu ce se ocupă

Tatiana Ceban a absolvit o facultate de Economie, după care a urmat și un masterat în același domeniu, la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM). Acasă însă „nu discută foarte mult despre economie, probleme” - doar în linii generale.

Tatiana Ceban a spus că nu obișnuiește să-i dea soțului sfaturi referitoare la activitatea Primăriei, pentru că nu vrea să se implice în problemele lui de serviciu, dar că uneori îi sugerează „că ar fi bine așa sau altfel” văzând realitățile din oraș.

Preferă ca soțul ei să fie acasă „mai mult Ion, decât domnul primar”. În al doilea rând, știe că primarul are în jur suficienți oameni care-i dau sfaturi și „este ușor obosit de asta”.

Ion Ceban ajunge seara foarte târziu acasă, iar soția și copiii sunt foarte fericiți în zilele când ajunge la cină, pentru a sta la masă împreună, a povestit Tatiana. Pentru că de cele mai multe ori, primarul intră în casă după ce copiii adorm.

Soția primarului Chișinăului a mai dezvăluit că Ion Ceban doarme foarte puțin - se trezește la ora 3:00 sau 4:00 dimineața, „pentru a gândi în liniște”.

În fiecare dimineață, primarul face sport alergând prin pădurea din preajma casei, în timp ce soția sa își începe dimineața preparând dejunul și pregătind hainele pe care le vor îmbrăca fiul și fiica.

Răspunzând la o întrebare a lui Andrei Porubin, Tatiana Ceban a spus că nu și-a schimbat cercul de prieteni de când este soție de primar.

Ion Ceban a devenit primar general al municipiului Chișinău în noiembrie 2019 (52,39% din voturi), în urma celui de-al doilea tur de scrutin, în care a candidat din partea PSRM.

Fluxul de știri
0