Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum sunt intubați în realitate bolnavii gravi la Institutul de Medicină Urgentă

Abonare
Fostul șef al Departamentului Primiri Urgențe al Institutului de Medicină Urgentă, Ciprian Gherasim, a anunțat într-o postare pe Facebook că instituția reutilizează tuburile de intubare de unică folosință. Care este replica conducerii instituției?
Cum sunt intubați în realitate bolnavii gravi la Institutul de Medicină Urgentă

Șeful Departamentului Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Andrian Belîi, a respins astăzi acuzațiile făcute de Ciprian Gherasim, fost angajat al instituției, care a condus o perioadă și Departamentul Primiri Urgențe.

Viorel Prisăcaru - Sputnik Moldova
Acțiunile de combatere a virusului trebuie corectate pentru a evita infectarea medicilor
”Niciunui pacient nu i se reutilizează materialul. Mai mult, au fost asigurate măsuri de protecție suplimentare, care constau în dotarea cu sisteme de aspirație a secrețiilor din traheie și bronhii în circuit inchis. Intubarea este efectuată cu videolaringoscop, avem câte unul pe fiecare etaj. Montarea traheostomiei și intubarea traheii sau schimbarea circuitului de ventilare pulmonară artificială este realizată sub acoperirea unui tub de sticlă”, a declarat Andian Belîi în cadrul briefingului de presă susținut, în această dimineață, de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Anterior, la acuzațiile lui Ciprian Gherasim a reacționat directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Toți medicii din Capitală vor fi testați de astăzi la COVID-19
Acesta a scris pe pagina de Facebook a instituției că autorul acuzației a manifestat ipocrizie și lipsă de respect față de medicii din Departamentul Anestezie și Terapie Intensivă, care luptă pentru viața pacienților gravi.

”Departamentul dispune de rezerve suficiente de tuburi de unică folosință pentru intubare, pentru o perioadă de ,cel puțin, șase luni. De asemenea, șeful Departamentului de Terapie Intensivă, Andrian Belii, și seful Secției Reanimare, Veaceslav Crivorucico, au afirmat că din 2000, de când activează în Institutul de Medicină Urgentă, tuburile de intubare nu au fost niciodată reutilizate, așa cum afirmați Dumneavoastră”, a scris Mihail Ciocanu pe pagina de Facebook a Institutului de Medicină Urgentă.

În prezent, în cadrul Institutului de Medicină Urgentă sunt tratați 59 de bolnavi de COVID-19, în stare extrem de gravă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0