Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Igor Dodon a vizitat astăzi Soroca și Florești: Iată ce a constatat - Video

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon în vizită de lucru în orașul Soroca
Igor Dodon în vizită de lucru în orașul Soroca - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Soroca l-au asigurat pe Igor Dodon că gestionează regimul de carantină. Ulterior, în cadrul vizitei sale în nordul țării, președintele a vizitat și spitalul din Florești.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Președintele Igor Dodon a efectuat vineri, 10 aprilie, o vizită de lucru la nordul țării, pentru a afla care este situația din spitalele din Soroca și Florești.

Mai întâi, la intrarea în Soroca, oraș aflat în carantină, a avut o întrevedere cu președintele raionului, Veaceslav Rusnac, cu deputatul socialist Alla Pilipețcaia, cu directorul spitalului raional, Angela Rusnac, și alți responsabili.

Дом Правительства - Sputnik Moldova
Societate
Indemnizații unice pentru angajații din sistemul medical care s-au îmbolnăvit de COVID-19

Autoritățile locale l-au asigurat pe șeful statului că gestionează situația și, în conformitate cu decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, în orașul Soroca sunt aplicate reguli mai stricte în privința circulației cetățenilor, a timpului aflării oamenilor în stradă. De asemenea, a fost dislocat un efectiv suplimentar de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), pentru a supraveghea respectarea acestor restricții.

„Directorul spitalului raional Soroca, Angela Rusnac, mi-a comunicat că spitalul din Soroca este unul strategic și dispune de 280 de locuri. În prezent sunt 101 pacienți, dintre care 87 testați pozitiv la COVID-19. Instituția este asigurată cu echipamentele de protecție și medicamentele necesare. Toți medicii care doresc sunt asigurați cu cazare, hrană și transport gratuit din partea autorităților locale. O veste îmbucurătoare este că o parte dintre cadrele medicale care s-au aflat în carantină revin la muncă”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Ulterior, Igor Dodon a mers la Spitalul Raional din Florești, unde s-a informat despre nivelul de pregătire al instituției pentru primirea eventualilor bolnavi de COVID-19. Până în prezent, spitalul din Florești nu a primit niciun bolnav cu COVID-19, persoanele contaminate fiind direcționate la spitalul din Soroca.

Палата в перепрофилированном корпусе центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом. - Sputnik Moldova
Societate
Încă 149 de cazuri confirmate de COVID-19 în Republica Moldova

Din 9 aprilie, în cadrul instituției medicale din Florești este amenajat un bloc separat pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul de tip nou. Blocul dispune de 31 de locuri și este dotat cu tot echipamentul necesar, potrivit președintelui Dodon. Spitalul dispune în total de 286 de locuri. Colectivul instituției numără 55 de medici și 170 asistente medicale.

În opinia lui Igor Dodon, spitalul din Florești este pregătit pentru tratarea pacienților.

Șeful statului a menționat, în cadrul vizitei, că „ne așteaptă o perioadă dificilă, dat fiind faptul că începem urcarea spre zona de vârf, perioadă care s-a dovedit a fi plină de provocări dificile și pentru alte țări”.

Igor Dodon le-a exprimat recunoștință administrației și personalului spitalului „pentru dedicația, profesionalismul și efortul depus întru tratarea cetățenilor noștri”. Președintele a subliniat că „subiectul coronavirusului este unul de siguranță națională”, „trebuie să respectăm cu strictețe măsurile restrictive” și „doar împreună vom putea face față acestor provocări”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0