Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Indemnizații unice pentru angajații din sistemul medical care s-au îmbolnăvit de COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariДом Правительства
Дом Правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Statul va aloca 5,86 de milioane de lei pentru procurarea combinezoanelor de protecţie, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19, dar și pentru plata indemnizațiilor unice angajaților din sistemul medical care s-au contaminat la locul de muncă.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Din Fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocate 4,64 milioane de lei pentru acordarea indemnizațiilor unice persoanelor angajate în sistemul medical care au contractat infecția COVID-19 la locul de muncă, în perioada 8-31 martie 2020.

Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul a prelungit interdicția la exportul unor produse

O hotărâre ce prevede acest lucru a fost adoptată de Cabinetul de Miniștri în ședința din 10 aprilie. Decizia Guvernului decurge din Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 10, din 31 martie. 

Mărimea indemnizației unice va fi de aproximativ 16 mii de lei. În baza hotărârii menționate, de indemnizații vor beneficia 29 de angajați din 8 instituţii medico-sanitare publice şi o instituţie bugetară.

În hotărârea Guvernului este prevăzut că banii vor fi transferați pe conturile Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Consiliului municipal Chișinău și Consiliului raional Hâncești.

Totodată, din Fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocate 540 de mii de lei pentru procurarea combinezoanelor de protecție, banii urmând să fie transferați pe contul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Urmează să fie achiziționate peste 51.000 de combinezoane de protecţie.

De asemenea, Guvernul a prelungit până pe 15 mai interdicția la exportul unor produse care în această perioadă sunt necesare în prevenirea COVID-19: măşti medicale, mănuşi medicale și produse biocide (dezinfectanţi medicali).

Notăm că încă 149 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate pe 10 aprilie în Republica Moldova, din 568 de probe prelevate. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 1.438 de cazuri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0