Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Încă 149 de cazuri confirmate de COVID-19 în Republica Moldova

© Photo : Пресс-служба мэрии Москвы / Accesați arhiva multimediaПалата в перепрофилированном корпусе центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.
Палата в перепрофилированном корпусе центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом. - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre evoluția coronavirusului în țara noastră.

CHIȘINĂU, 10 apr - Sputnik. Viorica Dumbrăveanu a declarat că astăzi au fost prelevate 568 de probe de la persoane cu simptome de COVID-19 și au fost confirmate 149 de cazuri noi de îmbolnăvire. 

În total, numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 1438 de cazuri. În Chișinău au fost înregistrate 57 de cazuri noi, în Soroca - 23, în stânga Nistrului - 17, în raionul Fălești - 8, în Orhei - 7, în raionul Ștefan Vod- - 6, în Glodeni - 5, în Hâncești - 2, în Ialoveni - 4, în Strășeni - 3, în Cahul, Călărași, Criuleni - câte 2 cazuri, în Anenii Noi, Briceni, Cantemir, Căușeni, Comrat, Florești, Rezina, Sângerei, Șoldănești, Ungheni -  câte un caz.

”Ne aflăm în perioada fierbinte. Experții epidemiologi ne-au avertizat despre cea de-a 2-a, a 3-a săptămână, când cazurile vor fi în creștere. Aceasta condiționează din partea fiecăruia dintre noi o maximă responsabilitate. Chiar dacă timpul este frumos, este acea perioadă când trebuie să ne abținem de la activități de grup. Trebuie respectate aceste reguli”, a declarat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a reiterat că de astăzi este funcțional centrul de triaj de la Moldexpo, unde sunt aduși pacienți cu simptome de COVID-19. 

Moldexpo - Sputnik Moldova
Societate
Prima ambulanță cu un suspect de COVID-19 a ajuns la centrul de triaj de la Moldexpo

”Nu se realizează adresarea directă a persoanelor, pentru că există un sistem de referire concret la acest centru de triaj. Până acum au fost 13 persoane internate la acest centru. Ele vor sta acolo pe durata orelor corespunzătoare în care vor fi prelevate și procesate probele, pentru a stabili care este algoritmul de tratament”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Amintim că autoritățile au decis ca în perioada pandemiei COVID-19 pavilioanele Moldexpo să fie transformate în centru de triaj. Persoanele care au simtome asociate coronavirusului vor fi inițial internate acolo, iar dacă li se va confirma infecția COVID-19 vor fi transportate în spitalele în care vor fi locuri disponibile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0