Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ieftinire bruscă a euro și dolarului: Cursul valutar BNM pentru 10-12 aprilie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În zilele de miercuri și joi, euro a coborât în total cu 34 de bani în cotațiile oficiale, iar dolarul a pierdut 49 de bani. Euro s-a ieftinit cu 28 de bani de ieri până astăzi, iar prețul dolarului a scăzut cu 24 de bani.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Leul moldovenesc se apreciază la sfârșit de săptămână. Principalele valute de referință scad în cotații, cu excepția rublei rusești. 

La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru vineri, 10 aprilie, valabil și în zilele de weekend, un dolar american echivalează cu 18,28 de lei, un euro – cu 19,85 lei, o hrivnă ucraineană – cu 67 de bani, un leu românesc – cu 4,11 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 25 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele oficiale de schimb pentru 10 aprilie 2020
Ieftinire bruscă a euro și dolarului: Cursul valutar BNM pentru 10-12 aprilie - Sputnik Moldova
Ratele oficiale de schimb pentru 10 aprilie 2020

Comparativ cu ziua de joi, 9 aprilie, prețul dolarului a scăzut cu 24 de bani, iar euro s-a ieftinit cu 28 de bani.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Avertisment pentru cei care încearcă să facă speculă pe piața valutară

Cu excepția rublei rusești, care a urcat cu un ban în cotații, și celelalte principale valute de referință s-au ieftinit.

Prețul leului românesc s-a redus cu 5 bani, iar al hrivnei ucrainene – cu un ban.

Reamintim că în ziua de joi, 9 aprilie, comparativ cu ziua de miercuri, 8 aprilie, prețul dolarului a scăzut cu 25 de bani, iar euro s-a ieftinit cu 7 bani. Aceasta după ce la începutul săptămânii leul s-a depreciat.

Fluctuațiile actuale de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro - dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută.

Președintele Igor Dodon a dat asigurări, la un briefing, că piața bancară a Republicii Moldova are și va avea în continuare lichidități suficiente.

Дни открытых дверей в Национальном банке Молдовы  - Sputnik Moldova
Societate
Sugestie de cadou: Lei din aur și argint - cât costă asemenea monede emise de BNM

Șeful statului le-a adresat un avertisment dur celor care ar fi încercat, pe 2 aprilie, sau vor încerca pe viitor să se îmbogățească prin operațiuni speculative cu valută.

Speculațiile ar fi vizat cotația dolarului. Tentativele speculative ar fi fost împiedicate prin intervenția promtă a Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Președintele a spus că toate speculațiile financiare „vor fi taxate foarte dur de către stat” și că BNM dispune de rezerve valutare suficiente pentru a menține stabilitatea.

Fluxul de știri
0