Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Suplimente salariale pentru medicii care tratează pacienții infectați cu COVID-19

© Photo : Facebook / Iv CebanInstituția medico-sanitară publică „Constructorul COVID-19”
Instituția medico-sanitară publică „Constructorul COVID-19” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că medicii care tratează bolnavii de COVID-19 vor beneficia de suplimente la salarii.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Secția de Cardiochirurgie a Spitalului Clinic Republican a fost plasată în carantină
CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Viorica Dumbrăveanu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că au fost stabilite noi prevederi în salarizarea personalului medical care este antrenat în acordarea asistenței medicale a persoanelor care sunt afectate de COVID-19, aici fiind vorba atât de cazurile suspecte, dar și de cazurile confirmate.

Viorica Dumbrăveanu a anunțat că medicii care le acordă asistență bolnavilor de coronavirus, în funcție de timpul real în care au făcut acest lucru, vor beneficia de un supliment de 100 de procente din salariu de funcție.

"Personalul din cadrul instituțiilor medicale spitalicești va beneficia, în baza ordinului din 9 martie 2020, de un supliment pentru realizarea acestei indicator, adică tratarea persoanelor care sunt infectate cu COVID-19, în funcție de timpul real care este acordat în tratarea persoanelor vizate. Acest supliment se stabilește în cuantum de 100 de procente din salariu de funcție", a spus ea.

Moldexpo - Sputnik Moldova
Societate
Centrul de triaj de la Moldexpo începe să primească pacienți suspecți de COVID-19
Ministerul a precizat că de acest supliment vor beneficia toți medicii implicați tratarea persoanelor care sunt infectate cu COVID-19, doar că acest supliment va fi calculat pornind de la momentul în care respectivele spitale au fost incluse în grupul strategic de spitale ce tratează coronavirusul.   

Ministrul Sănătății a mai spus că de un supliment de 50 la sută din salariu de funcție vor beneficia și cei din asistența medicală prespitalicească și primară, dacă au acordat asistență medicală bolnavilor de coronavirus.

"Începând cu luna martie, va fi creată posibilitatea pentru a acorda un supliment de până la 50 la sută din salariu de funcție și pentru personalul care este implicat în asistența medicală prespitalicească. Exact același supliment va fi acordat și pentru asistența medicală primară în limita resurselor financiare existente, dar până la 50 la sută din salariu de funcție", a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Fluxul de știri
0