Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Centrul de triaj de la Moldexpo începe să primească pacienți suspecți de COVID-19

© Sputnik / Victor CiobanuMoldexpo
Moldexpo - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat când se va deschide centrul de triaj pentru pacienții suspecți de COVID-19.

CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Începând de vineri, 10 aprilie, de la ora 08:00, centrul de triaj de la Moldexpo își va deschide ușile pentru pacienții cu simptome de COVID-19. 

”Una dintre funcțiile de bază ale acestui centru este de a tria persoanele care sunt suspecți de COVID-19, dar este vorba și de consolidarea sistemului de asistență medicală primară prespitalicească și spitalicească și de descărcarea sistemului de asistență medicală spitalicească, care în prezent are o încărcătură foarte mare”, a declarat ministrul Sănătății în cadrul unei conferințe de presă. 

Ieri, centrul de triaj de la Moldexpo a fost dotat cu calculatoare. Donația a venit din partea Ambasadei SUA în țara noastră și a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Военнослужащие национальной армии Молдовы в селе Толмаза, где введен карантин - Sputnik Moldova
Societate
Militari, blindate și altă tehnică specială în satul Talmaza: Iată ce se întâmplă

Acest lucru va oferi posibilitatea ca în regim operativ să fie stocate datele pacienților, iar informația să fie prelucrată rapid. 

Operatorii, cu ajutorul tehnologiilor, vor avea o conexiune cu spitalele municipale din oraș și vor putea depista unde sunt paturi libere pentru a putea transporta pacientul în funcție de gravitatea bolii.

Amintim că autoritățile au decis ca în perioada pandemieii COVID-19 pavilioanele Moldexpo să fie transformate în centru de triaj. Persoanele care au simtome asociate coronavirusului vor fi inițial internate acolo, iar dacă li se va confirma infecția COVID-19 vor fi transportate în spitalele în care vor fi locuri disponibile. 

Fluxul de știri
0