Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Secția de Cardiochirurgie a Spitalului Clinic Republican a fost plasată în carantină

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
O secție întreagă de la Spitalul Clinic Republican a fost plasată în carantină. Iată care a fost motivul.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Secția de Cardiochirurgie a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a fost plasată în carantină.

Militarii Armatei Naționale dezinfectează și igienizează blocurile în care locuiesc - Sputnik Moldova
Societate
Pericolul COVID-19: Militarii își dezinfectează blocurile în care locuiesc – Foto

Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de consilierul în comunicare al ministrului Sănătății, Cristina Stratulat. Potrivit acesteia, secția își suspendă activitatea după ce doi pacienți au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Cristina Stratulat a mai spus că cei care au fost în contact cu persoanele confirmate sunt plasate în autoizolare. Pacienții în continuare vor fi preluați în secția cardiochirurgia pentru copii.

Șefa Serviciului Epidemiologic al Spitalului Clinic Republican, Marcela Chilianu, a declarat pentru Sputnik Moldova că cei doi pacienți erau la ultima etapă a tratamentului și erau pregătiți să fie externați, iar ieri pe parcursul zilei au făcut febră.

„Ca măsură de precauție am decis să-i testăm la COVID-19, chiar dacă săptămâna trecută colaboratorii din secție au fost testați și ei, iar rezultatul a fost negativ. Au fost testați colaboratorii care intră în contact cu pacienții”, a precizat Chilianu.

Este vorba de 15 angajați ai secției care se află în autoizolare la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie. Marcela Chilianu mai spune că de urgențele cardiochirurgicale se vor ocupa restul cardiochirurgilor. În momentul plasării în carantină, în secție erau internați doar patru pacienți - cei doi confirmați pozitiv și alții doi, care potrivit șefei serviciului epidemiologic al instituției la fel erau pregătiți pentru externare și nu au intrat în contact cu persoanele testate pozitiv.  

Fluxul de știri
0