Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lucrul excepțional pe care-l face Spitalul Militar din Chișinău în lupta cu COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariПроисшествия
Происшествия - Sputnik Moldova
Abonare
La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Spitalul Clinic Militar Central din Chișinău le oferă sprijin instituţiilor medicale strategice în spitalizarea şi testarea persoanelor suspecte de infectare cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Peste 100 de cetățeni cu simptome specifice noului coronavirus au fost primiți și testați la Spitalul Clinic Militar Central (SCMC) în perioada 30 martie - 6 aprilie, a confirmat pentru Sputnik Moldova șeful instituției, colonelul Vladimir Trofimov.

Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Pierderile pe care le poate suporta economia din cauza COVID-19

Pacienții au fost aduși cu ambulanțele din numeroase localități ale țării. Oamenii a căror contaminare a fost confirmată prin teste de laborator au fost transportaţi de urgenţă la instituţiile medicale strategice pentru tratament, ne-a declarat Vladimir Trofimov.

În plus, Spitalul Militar a făcut un lucru absolut excepțional pentru oamenii veniți din sate pentru testare, dar care nu aveau de fapt COVID-19. Pentru că rezultatele testelor se întâmpla să fie gata și seara târziu, oamenii au fost duși cu ambulanțele SCMC chiar până la casele lor, pentru a ajunge ușor și în siguranță la domiciliu.

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaSpitalul Clinic Militar Central acordă asistenţă medicală persoanelor suspecte de COVID-19
Lucrul excepțional pe care-l face Spitalul Militar din Chișinău în lupta cu COVID-19   - Sputnik Moldova
Spitalul Clinic Militar Central acordă asistenţă medicală persoanelor suspecte de COVID-19

Colonelul Vladimir Trofimov a povestit pentru Sputnik că ambulanțele Spitalului Militar au dus pe la casele lor oameni din raioanele Edineț, Râșcani, Cahul etc.. Persoanele care aveau drum în aceeași direcție - nord, sud sau centru - au fost repartizate în aceeași ambulanță, câte 4-5, și apoi transportate în localitățile de reședință.

Министерство обороны - Sputnik Moldova
Societate
Stare de urgență: Veteranii pot beneficia acum de ajutorul Ministerului Apărării – Video

„În conformitate cu procedurile stabilite, pacienţii respectivi sunt transportați la Spitalul Militar cu ambulanţele Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din toate localitățile din țară. Aici li se fac toate analizele necesare, pacienţii testaţi pozitiv fiind transportaţi de urgenţă la instituţiile medicale strategice pentru tratament. Ceilalţi sunt plasaţi la domiciliu, la supravegherea medicilor de familie din localităţi”, a explicat Vladimir Trofimov, citat de serviciul de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit șefului SCMC, instituţia dispune de circa 50 de paturi pentru spitalizarea pacienţilor respectivi, dar şi de personal medical calificat, bine pregătit, asigurat cu echipament modern corespunzător.

© Photo : Ministerul Apărării al Republicii MoldovaSpitalul Clinic Militar Central acordă asistenţă medicală persoanelor suspecte de COVID-19
Lucrul excepțional pe care-l face Spitalul Militar din Chișinău în lupta cu COVID-19   - Sputnik Moldova
Spitalul Clinic Militar Central acordă asistenţă medicală persoanelor suspecte de COVID-19

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a apreciat eforturile medicilor de la SCMC care au intervenit în acțiunile de combatere a noului coronavirus.

„Doar prin responsabilitate, suport, grijă și solidaritate vom putea depăși această perioadă dificilă! Aduc mulțumiri medicilor Spitalului Clinic Militar Central al Ministerului Apărării, care au oferit ajutor autorităţilor odată cu declararea stării de urgenţă în ţara noastră în legătură cu pandemia COVID-19”, a spus Alexandru Pînzari, citat în comunicatul de presă al ministerului.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19, începând cu luna martie, a ajuns la 1.174 de persoane în seara de 8 aprilie, când au fost confirmate 118 cazuri noi de contaminare - două „de import” și 116 cu transmitere locală. 

Fluxul de știri
0