Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu le pasă de nimic: 14 șoferi au fost prinși băuți la volan pe timp de pandemie

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Pe lângă faptul că au o misiune grea - de a supraveghea peste 20 de mii de persoane aflate în carantină, polițiștii trebuie să monitorizeze și traficul rutier, pentru că și în timpul stării de urgență unii șoferi sfidează legea flagrant.

CHIȘINĂU, 8 apr. – Sputnik. În prima linie de luptă împotriva coronavirusului, alături de medici, zilnic sunt implicați peste 9 mii de polițiști, carabinieri și salvatori. Oamenii legii patrulează parcurile, stațiile de transport public, curțile blocurilor și localitățile din țară, pentru a informa cetățenii despre riscul la care sunt supuși atunci când nu respectă recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale.

Полиция  - Sputnik Moldova
Societate
Echipe formate din polițiști și militari patrulează prin Chișinău
Începând cu ziua de ieri, 7 aprilie, inspectorii de patrulare au început să monitorizeze intens și circulația rutieră. Polițiștii verifică șoferii pentru a stabili motivul deplasării, starea lor de sănătate și dacă respectă regulamentul circulației rutiere. Astfel, pe parcursul nopții, pe teritoriul țării au fost documentate 14 persoane în stare de ebrietate la volan. 

Acțiunile INP vor continua și în următoarea perioadă, pentru asigurarea securității rutiere și prevenirea incidentelor provocate de încălcări.

În raioanele Soroca, Ștefan Vodă și în satul Carahasani, unde a fost instituit regim de carantină, sunt restricții de circulație, iar pe teritoriul acestor localități activează posturi fixe și patrule care monitorizează situația.

Până în prezent, 20 de angajați ai Ministerului de Interne au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. O persoană a fost externată, iar 19 pacienți sunt internați pentru tratament, inclusiv la spitalul MAI.

Министерство Внутренних Дел МВД - Sputnik Moldova
Societate
Angajații MAI infectați cu COVID-19 ar putea fi tratați în instituție separată: Detalii

Polițiștii monitorizează în prezent 20 582 de oameni care stau în autoizolare, iar din acest număr aproximativ 6 000 sunt verificați zilnic. Din data de 17 martie, când a fost declarată stare de urgență, angajații Ministerului de Interne au întocmit 441 de procese contravenționale pentru încălcarea măsurilor de prevenire și răspândire a COVID-19. Cu amenzi s-au ales agenți economici, transportatori de pasageri, dar și persoane fizice.

Oamenii legii îndeamnă cetățenii să respecte recomandările autorităților, iar în cazul în care văd persoane ce nu respectă regimul de autoizolare să informeze poliția la numărul de teleon 112 sau le pot comunica polițistului de sector. 

Fluxul de știri
0