Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Angajații MAI infectați cu COVID-19 ar putea fi tratați în instituție separată: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Внутренних Дел МВД
Министерство Внутренних Дел МВД - Sputnik Moldova
Abonare
Spitalul Ministerului de Interne ar putea fi instituția în care să fie tratați angajații MAI, infectați cu COVID-19. Această inițiativă a fost discutată astăzi de către ministrul de Interne, Pavel Voicu, și conducerea instituției medicale.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Ministrul e Interne, Pavel Voicu, a efectuat astăzi o vizită la spitalul MAI. Demnitarul a inspectat instituția și a verificat gradul de pregătire, atât nivelul de asigurare cu personal medical, cât și dotarea tehnică. Pavel Voicu a verificat și condițiile din saloanele pentru pacienți. Instituția are peste 300 de angajați și capacitați necesare pentru a acorda ajutor în situații excepționale.

Ministrul a convenit cu administrația instituției medicale ca aici să fie tratați angajații din cadrul Ministerului de Interne infectați cu COVID-19. În acest mod, va fi redus volumul mare de lucru de la spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătății. 

Oleg Crudu si Igori Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Când va primi pacienți centrul de triere de la ''Moldexpo'': Răspunsul lui Oleg Crudu

Totuși, spitalul Ministerului de Interne mai are nevoie să fie dotat cu unele echipamente. Astfel, instituția medicală urmează să fie susținută financiar de Asociația veteranilor și Asociația Pază de Stat al MAI. Pavel Voicu va veni cu  această inițiativă în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru  ca să fie aprobată oficial.

În prezent, 13 angajați din cadrul ministerului de Interne sunt infectați cu coronavirus. Aceștia sunt internați în diverse instituții medicale specializate.

În total, în țară sunt confirmate 505 cazuri de infecție cu COVID-19. Dintre acestea, 62 de persoane sunt în stare gravă, 221 de pacienți au stare de gravitate medie, iar 158 de bolnavi sunt într-o stare satisfăcătoare, 26 de persoane s-au vindecat deja. Totodată, șase oameni au murit în urma infecției.

Fluxul de știri
0