Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de Frontieră: Numărul persoanelor care vin în Moldova este în scădere

© Photo : Serviciul VamalVama temporară ”Palanca”
Vama temporară ”Palanca” - Sputnik Moldova
Abonare
De la declanșarea carantinei, tot mai puține persoane traversează frontiera de stat a Republicii Moldova. Pe parcursul săptămânii trecute, 14 cetăţeni străini, dar și 33 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în țara noastră.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada 23 -5 aprilie, numărul de persoane care au traversat frontiera de stat a constituit 20 528. Cele mai multe treceri, 14 324 au fost pe sensul de intrare în țară. Datele arată că numărul călătorilor în ultima săptămână a lunii martie, este în descreștere cu 11 la sută. Totodată, în această perioadă, 11 845 de autoturisme au fost înregistrate la granița.

În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Ion Chicu spune ce riscă moldovenii care revin în țară și nu vor procura polița medicală
Cele mai multe treceri au fost la frontiera cu România - 53%. Totodată, cea mai aglomerată zi din săptămână a fost miercuri, 1 aprilie, când au trecut frontiera 3 037 de persoane și 1 868 de mijloace de transport. În cele șapte zile, polițiștii de frontieră au întocmit 56 de procese verbale și au aplicat amenzi în sumă de 104 mii de lei. În ultimele 24 de ore, fluxul de pasageri a constituit 2 832. Un număr mai mare a fost înregistra pe sensul de intrare în Moldova - 1 977 de persoane, dintre care 1 093 au fost la frontiera moldo-română, 696 la cea cu Ucraina și 188 de persoane au venit cu curse charter din Italia. Niciun om nu a prezentat simptome de COVID-19.

În total, au fost completate și semnate 1 659 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Apel către toți politicienii din țară – Iată ce solicită președintele – Video
În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state să evacueze cetățenii săi din zonele afectate de COVID-19.

Fluxul de știri
0