Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Igor Dodon: Apel către toți politicienii din țară – Iată ce solicită președintele – Video

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a lansat un apel către politicieni în care i-a îndemnat să stabilească "un moratoriu pe teme politice în perioada de pandemie".

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Șeful statului a lansat apelul pe pagina sa de Facebook.

Boris Johnson - Sputnik Moldova
Societate
Boris Johnson, internat în secția de terapie intensivă
"Am adresat un apel tuturor politicienilor din țara noastră să convenim asupra unui moratoriu pe teme politice, în perioada de pandemie. Avem nevoie de o pauză în conflictele ideologice, avem nevoie de conciliere socială", a declarat Dodon.

El a spus că în aceste momente grele prioritatea tuturor trebuie să fie "protejarea cetățenilor de riscurile pandemiei".

"Acum, întreaga societate, inclusiv politicienii, trebuie să aibă o singură prioritate: protejarea cetățenilor de riscurile acestei pandemii. Sunt convins că vom trece cu bine și peste această grea încercare pentru țara noastră", a conchis președintele.

În Moldova a fost instituită situație de urgență și a fost anunțat cod roșu de pericol de îmbolnăvire cu COVID-19. O pacientă cu coronavirusa decedat pe 18 martie. O altă pacientă, un lucrător medical, a decedat pe 27 martie. De asemenea, o femeie din regiunea transnistreană a decedat  la data de 29 martei, iar pe 1 aprilie Ministrul Sănătății a anunțat despre decesul unui bărbat care a murit în spitalul din Edineț, bilanțul ajungând în ziua de 5 aprilie la 15 persoane.

Fluxul de știri
0