Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Chicu spune ce riscă moldovenii care revin în țară și nu vor procura polița medicală

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaÎn căutarea unui loc de muncă
În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a precizat că persoanele care vin în această perioadă în țară vor trebui să-și cumpere polița de asigurare. În caz contrar nu vor putea beneficia de ajutorul de șomaj.

CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Astăzi au intrat în vigoare deciziile Comisiei Situațiilor Excepționale aprobate ieri. Una din acestea se referă la regimul de intrare în țară a cetățenilor Republicii Moldova care vin de peste hotare și anume sub aspectul de obligativitate de a cumpăra asigurarea medicală.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Alte 161 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19, trei persoane au murit

”Toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă este stare de urgență sau nu, sunt obligați să procure polița de asigurare medicală până la 31 martie. În cazul când nu o fac intră în vigoare articolele 30 și 31 a legii 1593 din 2002 cu privire la asigurări în medicină cu penalitățile respective. Nimeni nu a anuat obligativitatea posesiei poliței medicale. Fiecare cetățean al Republicii Moldova trebuie să aibă această poliță” a precizat premierul Ion Chicu.

Persoanele vor fi admise la bordul avionului din țările de unde decolează, dar la intrare în țară vor fi obligate să procure polița de asigurare cel târziu în 72 de ore. În acest sens, cetățenii Republcii Moldova, care intră în țară, vor trebui să completeze declarația pe propria răspundere că timp de 72 de ore vor procura polița de asigurare medicală. 

”În cazul când cetățenii Republici Moldova, indiferent dacă intră în țară acum sau se afllă în țară acum, nu posedă polița de asigurare medicală, nu vor putea beneficia de acel ajutor de șomaj pe care noi l-am instituit prin proiectul de lege votat prin asumare de răspundere care alocă 2275 de lei lunar”, a precizat Ion Chicu. 

La această oră în țara noastră sunt înregistrate 752 de persoane infectate cu COVID-19, iar trei persoane au murit din cauza virusului. În ultimele 24 de ore au fost prelevate 681 de probe.

În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. În țară a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fluxul de știri
0