Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

MAI: Câte persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariAlina Zbancă
Alina Zbancă - Sputnik Moldova
Abonare
Până în prezent au fost aplicate peste 300 de amenzi în privința mai multor persoane fizice și juridice, pentru nerespectarea măsurilor împotriva răspândirii Covid-19. În total, suma amenzilor a ajuns la aproximativ la șase milioane de lei.
MAI: Câte persoane au fost amendate pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19

Valoarea amenzilor aplicate pentru nerespectarea măsurilor împotriva răspândirii Covid-19 a ajuns la aproximativ 6 milioane de lei. Despre acest lucru a anunțat consiliera ministrului de Interne, Alina Zbancă, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal". Ea afirmă că organele de drept întreprind o serie de măsuri în vederea responsabilizării populației în contextul declarării stării de urgență.

"În primul rând, le recomandăm oamenilor să stea acasă și să evite zonele aglomerate. Să se deplaseze doar dacă au o necesitate stringentă: să cumpere produse alimentare, medicamente sau să întreprindă o vizită la medic. În continuare penalizăm oamenii care nu respectă măsurile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. Aici mă refer la persoanele care se plimbă prin parcuri sau care se află într-un grup mai mare de trei persoane în locurile publice. Atestăm o responsabilitate mai mare din partea cetățenilor în ultimele zile, fapt ce ne face să credem că deocamdată nu este necesară aplicarea unor pedepse mai drastice", a subliniat reprezentanta Ministerului Afacerilor Interne.

În același timp, Alina Zbancă a menționat că în cazul în care cetățenii au nevoie să iasă din casă, trebuie să prezinte un act de identitate sau un alt document care să le confirme identitatea.

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu: După pandemie, am putea reveni la săptămâna de lucru de 6 zile
"În caz contrar va fi necesar ca reprezentanții din cadrul Inspectoratului General de Poliție să însoțească cetățeanul până la sectorul de poliție, acolo unde vor introduce în baza de date numele și prenumele persoanei și doar așa va avea loc legitimarea", a menționat consiliera.

Totodată, Alina Zbancă a remarcat faptul că forțele de ordine activează în regim special din momentul declarării stării de urgență. Peste nouă mii de angajați ai Ministerului de Interne sunt implicați în stoparea răspândirii infecției cu coronavirus. Forțele de ordine colaborează intens cu reprezentanții Ministerului Sănătății, precum și cu reprezentanții administrației publice locale.

Amintim că pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost declarată stare de urgenţă în perioada 17 martie-15 mai 2020.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0