Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu: După pandemie, am putea reveni la săptămâna de lucru de 6 zile

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic
Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale s-a întrunit în ședință. Iată ce decizii au fost luate în contextul stării de urgență.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Bugetarii vor sta acasă încă cel puțin două săptămâni. Informația a fost prezentată de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

машина скорой помощи  - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: Moldova a ratat 170 de ambulanțe din cauza fostului ministru Ala Nemerenco

Potrivit premierului, zilele din perioada 07 aprilie - 17 aprilie vor fi declarate de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar și instituțiile, autoritățile publuce la autogestiune cu unele excepții. Este vorba de instituțiile medico-sanitare, armata, poliția, dar și instituțiile de învățământ de toate nivelurile. Procesul educațional va continua la distanță.

Prim-ministrul a menționat că, în funcție de evoluția epidemiologică, această perioadă ar putea fi extinsă până la data de 28 aprilie.

Ion Chicu a precizat că aceste zile vor fi recuperate mai târziu, după ridicarea stării de urgență. Mai mult, Republica Moldova ar putea reveni la un regim de muncă de 6 zile pe săptămână, iar angajații își vor primi salariile. Totodată, conducătorii instituțiilor au voie să convoace angajații la necesitate. De asemenea, în cadrul ședinței s-a decis ca serviciile de înfrumusețare să fie sistate. Potrivit lui Chicu, decizia a fost luată la recomandarea Ministerului Sănătății și Organizației Mondiale a Sănătății. 

Fluxul de știri
0