Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile admit că ar putea fi introdus regim de carantină totală în Capitală - detalii

© Photo : Miroslav RotariГород Кишинев на самоизоляции
Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile sunt gata să recurgă la măsuri mult mai radicale pentru a combate răspândirea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 5 aprilie - Sputnik. Autoritățile ar putea impune interdicție totală de a ieși din casă fără un motiv întemeiat. Această măsură poate afecta locuitorii din Chișinău, Ștefan Vodă și Soroca. Despre acest lucru a anunțat președintele Igor Dodon în urma întâlnirii unui centru de comandă unic.

Președintele Dodon a promulgat Legea Bugetului - Sputnik Moldova
Politică
Alegerile prezidențiale din toamnă ar putea fi anulate? Iată ce spune Igor Dodon

În cadrul întâlnirii a fost pusă problema introducerii regimului de carantină în Soroca și Ștefan Vodă. Potrivit șefului statului, locuitorii din aceste două localități nu iau în serios necesitatea de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Dodon a subliniat că autoritățile sunt pe punctul de a stabili acolo o un regim mult mai dur.

Potrivit acestuia, centrul a studiat și activitatea administrației publice locale. Șeful statului a subliniat că au fost trimiși specialiști din Capitală care să gestioneze criza din Ștefan Vodă și Soroca.

Totodată, șeful statului a făcut apel la locuitorii celor două localități, precum și la cei din Chișinău, unde este înregistrat un focar puternic de virus ca să respecte regulile cu strictețe, în caz contrar, în viitorul apropiat ar putea fi impusă interdicția de a părăsi locuința fără un motiv întemeiat.

Medicamente în farmacie  - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon, despre rezervele de medicamente și prețurile acestora
Situația privind infecția cu COVID-19 în Moldova

La această oră, sunt confirmate 864 de cazuri de infecție cu COVID-19. La fel, 30 de persoane s-au tratat de COVID-19. Alte 80 de persoane sunt în stare gravă. Astăzi a fost anunțat despre decesul unui medic, care a fost testat pozitiv cu COVID-19.

În Moldova a fost instituită situație de urgență și a fost anunțat cod roșu de pericol de îmbolnăvire cu COVID-19. O pacientă cu coronavirusa decedat pe 18 martie. O altă pacientă, un lucrător medical, a decedat pe 27 martie. De asemenea, o femeie din regiunea transnistreană a decedat  la data de 29 martei, iar pe 1 aprilie Ministrul Sănătății a anunțat despre decesul unui bărbat care a murit în spitalul din Edineț, bilanțul ajungând în ziua de 5 aprilie la 15 persoane.

Autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să rămână în casă. Pe rețelele de socializare a fost lansat un flashmob #StaiAcasa.

Fluxul de știri
0