Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile prezidențiale din toamnă ar putea fi anulate? Iată ce spune Igor Dodon

© Photo : Facebook / Igor DodonPreședintele Dodon a promulgat Legea Bugetului
Președintele Dodon a promulgat Legea Bugetului - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a răspuns la întrebările jurnaliștilor în cadrul unei noi ediții a emisiunii ”Președintele răspunde”.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Igor Dodon a fost întrebat de jurnaliști dacă ar putea fi anulate alegerile prezidențiale din toamnă în contextul răspândirii coronavirusului de tip nou. 

Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Creditul rusesc va fi folosit la gestionarea crizei COVID-19? Răspunsul lui Igor Dodon

”Alegerile prezidențiale nu sunt acum pentru mine o prioritate. Nu ne gândim acum la alegeri. La alegeri se gândește opoziția. Noi avem instituită în țară, stare de urgență până pe 15 mai. Sperăm ca ea să nu fie prelungită, dar s-ar putea ca la toamnă să avem al doilea val de epidemie. Dacă asta se va întâmpla, atunci evident că alegerile vor fi anulate. Totuși, sperăm să nu avem al doilea val de îmbolnăviri”, a precizat șeful statului. 

Igor Dodon a mai declarat astăzi că prognoza în baza căreia a fost aprobat bugetul de stat pentru 2020 nu este în concordanță cu realitatea de astăzi, având în vedere că țara este afectată de criza declanșată de infecția COVID-19. 

Inițial, calculele arătau că în 2020 vom avea o creștere a Produsului Intern Brut de 3,7%. În condițiile de astăzi, se iau în calcul mai multe scenarii. În cel mai bun caz, PIB-ul va scădea cu 3%, iar în cel mai rău - 5%, a opinat președintele. 

Fluxul de știri
0