Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Igor Dodon, despre rezervele de medicamente și prețurile acestora

© Sputnik / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaMedicamente în farmacie
Medicamente în farmacie  - Sputnik Moldova
Abonare
După ce anterior s-a întâlnit cu reprezentanții rețelelor comerciale și producătorii agricoli, președintele Igor Dodon a discutat astăzi cu șefii companiilor farmaceutice și importatorii de medicamente despre rezervele de preparate și prețuri.

CHIȘINĂU, 3 apr – Sputnik. Autoritățile statului vor acorda tot suportul necesar pentru ca livrările de medicamente pentru sistemul de sănătate și populație în general să fie efectuate fără întreruperi. Președintele Igor Dodon a dat asemenea asigurări la o întrevedere cu șefii companiilor farmaceutice și importatorii de medicamente.

Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a discutat cu producătorii despre asigurarea cu produse alimentare - Video

„Asigurarea populației cu medicamente, de rând cu securitatea alimentară, este o chestiune vitală, mai ales în condiții de pandemie”, a subliniat șeful statului într-o postare pe Facebook.

În urma întrevederii, Igor Dodon a constatat că „deficitul acut de măști de protecție din farmacii, care acum este reglementat parțial din contul producerii locale, nu este vina rețelelor de farmacii, ci o realitate obiectivă de nivel global și nicio țară nu a fost pregătită de o asemenea criză”.

Rezervele de preparate necesare și prețurile la medicamente sunt influențate de  factori precum prețul impus de producător, fluctuațiile cursului valutar, interdicția impusă de aproape toate țările la exportul de medicamente și inventar pe perioada epidemiei de coronavirus, s-a menționat în cadrul discuțiilor.

În această ordine de idei, Igor Dodon a dat asigurări că autoritățile sunt pregătite să desfășoare consultări politice cu partenerii noștri externi și că problemele din ramură vor fi discutate în cel mai scurt timp la nivelul Guvernului Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0