Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul victimelor COVID-19: Zece persoane decedate în Moldova

© AFP 2024 / RIJASOLOМедицинский работник проводит тестирование на covid-19
Медицинский работник проводит тестирование на covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
O tânără de 27 de ani din regiunea transnistreană, care a fost diagnosticată ieri cu COVID-19, a decedat astăzi. Potrivit medicilor ea suferea de insuficiență renală și avea pneumonie bilaterală.

TIRASPOL, 4 апр – Sputnik. Ministerul Sănătății a confirmat cazul privind decesul unei persoane, care a fost diagnosticată cu noul tip de coronavirus. Este vorba de o tânără de 27 de ani din regiunea transnistreană. Astfel, numărul deceselor înregistrate la paciențiii cu COVID-19 a crescut până la zece.

Anterior, șefa ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a anunțat despre decesul unui bărbat de 79 de ani, care a murit la Spitalul Clinic Republican. Bărbatul a devenit a noua victimă a COVID-19.

Potrivit medicilor, tânăra a fost internată în stare gravă.

”Ea avea insuficiență renală și pneumonie bilaterală”, au precizat cei de la centrul operațional din regiunea transnistreană.

De asemenea, la spitalul din Chișinău se află o locuitoare a orașului Tighina, care s-a infectat cu COVID-19, după ce a mers în ospeție la Chișinău.

Бригада скорой медицинской помощи доставила пациента с подозрением на коронавирус в больницу в Коммунарке - Sputnik Moldova
Societate
Furtună: Noi nu ascundem informațiile despre medicii infectați cu COVID-19

Dimineața, rezultatele analizelor a 12 pacienți au venit de la laboratorul de la Chișinău la Tiraspol. Toate sunt negative. Șapte probe urmează a fi verificate din nou.

Pe 4 aprilie, 24 de materiale biologice au fost trimise și la Chișinău. Două dintre acestea au fost preluate de la pacienții supuși tratamentului pentru coronavirus.

La spitalul din Slobozia, singurul centru de carantină din regiunea transnistreană, în prezent se află 32 de persoane diagnosticate cu COVID-19.

Primul deces cauzat de COVID-19 în regiunea transnistreană a fost înregistrat la data de 31 martie. Atunci a decedat o femeie de 55 de ani, din Tiraspol. Femeia suferea de diabet zaarat și de boli ale inimii.

Отделение для людей с подозрением на коронавирус в Боткинской больнице - Sputnik Moldova
Societate
Încă un deces din cauza COVID-19: Bilanțul la zi - 591 cazuri înregistrate și 9 decese
Până la această oră sunt înregistrate 591 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în țara noastră, 27 de cazuri tratate și  9 decese. În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. A fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement.

Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Pandemia de coronavirus a afectat aproape întreaga lume. Conform ultimelor date OMS, peste 970 de mii de persoane au fost infectate, iar peste 50 de mii au murit, peste 220 de mii s-au recuperat.

Fluxul de știri
0