Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Furtună: Noi nu ascundem informațiile despre medicii infectați cu COVID-19

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaБригада скорой медицинской помощи доставила пациента с подозрением на коронавирус в больницу в Коммунарке
Бригада скорой медицинской помощи доставила пациента с подозрением на коронавирус в больницу в Коммунарке - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că autoritățile nu ascund informații despre faptul că mai mulți medicii sunt infectați cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 4 apr - Sputnik. Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a venit cu mai multe precizări în cazul angajaților din sistemul medical care au fost testați pozitiv la COVID-19. Acesta a declarat că autoritățile nu au ascuns aceste cazuri, ele fiind raportate imediat ce s-a constatat îmbolnăvirea.

Nicolae Furtună a ținut să menționeze că transmiterea infecție la medici în satul Carahasani nu s-a produs în timpul acordării asistenței medicale pacienților, ci în familie și ulterior - colegilor de muncă. 

”Instituția medico-sanitară publică de asistență medicală primară din satul Carahasani. Acolo avem mai multe cazuri de îmbolnăvire din păcate. Cazul a fost adus din afara Republicii Moldova, contact în familie cu un lucrător medical și lucrătorul medical a infectat toți colegii din centru Carahasani. Nu ascunde ministerul și Agenția Națională pentru Sănătate Publică nimic. Noi am declarat cazurile. Ele nu sunt legate direct de acordarea asistenței medicale pacienților. Contact comunitar în familie și la locul de muncă, dar nu la etapa de acordare a asistenței medicale cetățenilor”, șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună. 

Nicolae Furtună s-a arătat vădit îngrijorat de situația epidemiologică din țară. Acesta a precizat că medicina din Republica Moldova este la un pas de a intra în colaps.

 Бутылка дезинфицирующего средства для рук с спиртосодержащим гелем и защитная маска для лица  - Sputnik Moldova
Societate
Constatările autorităților: Regiunile de risc și persoane vulnerabile în cazul COVID-19

El a venit cu mai multe îndrumări pentru cetățenii Republicii Moldova. Acesta a precizat că ține doar de disciplinarea populației ieșirea din această situație complicată. 

Până la această oră sunt înregistrate 591 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în țara noastră, 27 de cazuri tratate și  9 decese. În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. A fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fluxul de știri
0