Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rezoluția Rusiei privind anularea sancțiunilor, blocată la Adunarea Generală a ONU

© Photo : UN Photo/Rick BajornasЗаседание Генеральной Ассамблеи ООН в ознаменование отмены рабства и трансатлантической работорговли (21 ноября 2018). Нью-Йорк
Заседание Генеральной Ассамблеи ООН в ознаменование отмены рабства и трансатлантической работорговли (21 ноября 2018). Нью-Йорк - Sputnik Moldova
Abonare
SUA, UE, Marea Britanie, Ucraina și Georgia au blocat declarația propusă de Federația Rusă privind anularea sancțiunilor, care împiedică țările să combată eficient pandemia de coronavirus.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. SUA, UE, Marea Britanie, Ucraina și Georgia nu au permis Adunării Generale a ONU să adopte proiectul de rezoluție propus de Rusia care solicită ridicarea sancțiunilor unilaterale care împiedică țările să combată coronavirusul, informează RIA Novosti.

”Regretăm că un grup restrâns de apologeți ai politicii sancțiunilor nu au fost gata să răspundă apelului secretarului general al ONU și nu au putut renunța la abordările și interesele politizate ale acestora”, a comentat misiunea rusă.

Португальский политик Антониу Гутерриш - Sputnik Moldova
Societate
ONU: Ne confruntăm cu cea mai gravă criză de la cel de-al Doilea Război Mondial
Declarația propusă de Moscova privind solidarizarea în lupta împotriva coronavirusului recunoștea rolul de lider al OMS în lupta împotriva pandemiei. Potrivit textului, statele își exprimă acordul să colaboreze între ele și cu OMS, inclusiv pentru a dezvolta modalități de combatere a răspândirii și tratamentului COVID-19.

În plus, documentul solicita asistență pentru țările care au avut de suferit cel mai mult, în special țările în curs de dezvoltare, să renunțe la războaiele comerciale și la aplicarea sancțiunilor unilaterale fiind adoptate ocolindu-se Consiliul de Securitate al ONU. În afară de Rusia, alte 28 de state au devenit autori ai Declarației.

"Ca urmare, va fi mult mai dificil să se riposteze la nivel global și temeinic amenințării pe care o reprezintă noua pandemie. Un număr imens de oameni, în special în țările în curs de dezvoltare, ar putea suferi", a subliniat partea rusă.

Acesta mai spune că Moscova ar dori să audă și să vadă în scris logica și argumentele care au stat la baza blocării proiectului său.

Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Societate
Omenirea, amenințată de o criza alimentară - avertizează ONU

”În același timp, ne-am dori și am fi fericiți să eliminăm și să eliberam Ucraina și Georgia de aceste eforturi, întrucât argumentele lor, ca de obicei arogante și politizate, nu vor oferi nimic pentru înțelegerea majorității statelor membre", a spus reprezentantul rus.

În ciuda blocării documentului, Rusia va continua coordonarea cu oamenii care se ocupă de acest aspect în soluționarea acestei probleme, precizează reprezentanții părții ruse. Moscova se așteaptă ca toate țările interesate să se alăture acestei inițiative.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф.

Fluxul de știri
0