Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ONU: Ne confruntăm cu cea mai gravă criză de la cel de-al Doilea Război Mondial

© AFP 2022 / Kena BetancurПортугальский политик Антониу Гутерриш
Португальский политик Антониу Гутерриш - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat într-o conferinţă de presă virtuală că aceasta ”este cea mai gravă criză cu care ne-am confruntat de la cel de-al Doilea Război Mondial".

BRUXELLES, 2 aprilie - Sputnik, Daniela Porovăț. Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a declarat că planeta nu reuşeşte să lupte coordonat împotriva coronavirusului şi a lansat un plan pentru uşurarea impactului socio-economic al pandemiei.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Directorul OMS: lumea ar fi trebuit să răspundă pandemiei în urmă cu o lună, două

El a argumentat că boala reprezintă o ameninţare pentru fiecare şi că pandemia va aduce cu ea o recesiune economică cum nu a mai existat în trecutul recent.

"Suntem încă prea departe de locul unde ar fi trebuit să fim pentru a lupta eficient împotriva COVID-19 în întreaga lume şi pentru a putea ataca impactul negativ asupra economiei globale şi asupra societăţilor globale", a spus el.

El a subliniat că toate ţările trebuie să urmeze îndrumările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru a suprima acest virus, observând că s-a înregistrat "tendinţa ca fiecare să meargă pe drumul său".

"Suntem departe de a dispune de un pachet global pentru ajutarea statelor în curs de dezvoltare", a mai spus Guterres, adăugând că ţările dezvoltate au reuşit să se mobilizeze doar pentru a-şi susţine propriile economii.

Secretarul Genreal al ONU a susţinut că trebuie mărite resursele puse la dispoziţia ţărilor sărace prin extinderea capacităţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi că trebuie ca măsurile de ajutorare să se concentreze în primul rând asupra celor mai afectaţi, printre care femeile şi oamenii din ţările distruse de războaie.

El a anunţat că ONU a înfiinţat "un nou fond de încredere în cadrul unui multiparteneriat pentru răspuns şi refacere după criza COVID-19 pentru susţinerea ţărilor cu venituri mici şi mijlocii să facă faţă urgenţei şi să-şi revină apoi după şocul economic".

Fluxul de știri
0