Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de frontieră: Câți moldoveni revin zilnic în Republica Moldova

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii continua să revină în țară. Zilnic, frontiera țării noastre este traversată de peste 2000 de persoane. Dintre cei care au ajuns în ultima zi, niciunul nu avea simptome de COVID-19.

CHIȘINĂU, 3 apr. – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore granițele țării noastre au fost traversate de către 2.901 de persoane, dintre care 2.097 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Moldova
Societate
Unii moldoveni care revin din străinătate își scad febra: Iată la ce metode recurg

Cei mai mulți cetățeni au traversat frontiera moldo-română - 1.202, iar la granița cu Ucraina s-au înregistrat 673 de persoane, inclusiv 202 cetățeni moldoveni care au fost repatriați din Federația Rusă și Polonia și au venit în țară prin punctele de trecere Criva și Otaci.

Alți 222 de cetățeni au ajuns în Republica Moldova cu ajutorul curselor charter din Franța. Niciun pasager dintre aceștia nu avea simptomele infecției COVID-19. Oamenii legii au documentat 11 persoane care au încălcat regimul zonei de frontieră, iar un cetățean a încălcat regimul special stării excepționale.

Oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 148 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Медицинский полис - Sputnik Moldova
Oficial: Moldovenii care revin în țară sunt obligați să achite polița de asigurare

În prezent, în Moldova sunt înregistrate 505 cazuri cu coronavirus. Poliția de Forntieră continua să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea COVID-19.
În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri charter aprobate oicial de Comisia pentru Situații Excepționale.

Fluxul de știri
0