Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Unii moldoveni care revin din străinătate își scad febra: Iată la ce metode recurg

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaЛекарственные препараты и градусник для измерения температуры
Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Unii moldoveni care se întorc din străinătate, în apropiere de frontieră administrează preparate care să ascundă faptul că sunt febrili. Asta susține ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Ministrul Sănătății spune că mulți moldoveni care revin în țară de peste hotare, înainte să urce în avion sau să treacă frontiera terestră, administrează preparate antipiretice, ca să le scadă febra.

Viorica Dumbrăveanu susține că cetățenii sunt conștienți că la frontiera de stat le va fi verificată temperatura și, în acest mod, cred că vor trece mai ușor. În realitate, astfel creează mai mari probleme.

’’Noi facem iarăși un apel. Pe lângă faptul că își dăunează sie, prin aceste acțiuni le dăunează în mod direct celor din jur și, ulterior, îi pot dăuna și sistemului medical. Cu regret, astfel de situații sunt frecvente și avem riscuri în condițiile vizate’’, a declarat ministrul Sănătății.

În același timp, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a menționat că nu toți cetățenii reveniți din străinătate respectă corect regulile de autoizolare. Mai mult, cei care au fost la spital cu suspecție de COVID-19, iar boala nu s-a confirmat, la fel trebuie să stea 14 zile în carantină la domiciliu.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Bolnavii de COVID-19 din regiunea transnistreană ar putea fi tratați la Chișinău - Detalii

’’Toți conaționalii noștri care revin acasă, indiferent care a fost scopul deplasării, la muncă sau în vacanță, trebuie să stea acasă, în autoizolare dublă: una de societate și a doua de membrii familiei sale pentru care reprezintă un mare pericol. Scoaterea localității de sub carantină în niciun caz nu înseamnă că vom avea frâu liber pentru plimbări și ieșiri’’, a spus Nicolae Furtună.

În ultimele 24 de ore, peste două mii de moldoveni au revenit în țară. Cei mai mulți oameni au traversat frontiera moldo-română - 1.259, iar la posturile de la hotarul cu Ucraina s-au înregistrat 484 de persoane. 47 de cetățeni moldoveni au venit în țară prin punctul de trecere Otaci, după ce au fost repatriați din Federația Rusă.

În plus, 402 cetățeni au venit în Moldova cu ajutorul curselor charter din Franța. Doi pasageri au prezentat stare febrilă și imediat a fost anunțat Serviciul de Urgență112. Ambii au fost transportați la spital. În prezent, în țară sunt 423 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 75 sunt de import.

Fluxul de știri
0