Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a discutat cu producătorii despre asigurarea cu produse alimentare - Video

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUПрезидент Республики Молдова Игорь Додон
Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Asigurarea populației cu produse alimentare este stabilă, potrivit președintelui Igor Dodon. Șeful statului a avut o întrevedere consacrată acestui subiect. S-a discutat și despre stimularea maximă a comerțului online.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu conducătorii asociațiilor producătorilor din sectorul animalier și vegetal din Republica Moldova, fiind abordate mai multe chestiuni legate de asigurarea țării cu produse alimentare.

La discuție au participat și ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Raileanu, și ministrul Agriculturii, Dezvoltării regionale și Mediului, Ion Perju. 

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Politică
Ce rezerve de produse alimentare avem: Discuția lui Igor Dodon cu Ion Perju - Video

Asigurarea populației cu produse alimentare este stabilă, potrivit șefului statului.

„Am subliniat faptul că aceasta este o componentă indispensabilă a sistemului de securitate națională, mai ales în condițiile crizei provocate de pandemie, din care motiv conducerea de vârf a țării acordă o atenție prioritară acestui subiect”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Anterior, în cadrul unei întrevederi de lucru cu reprezentanții celor mai mari rețele comerciale din Republica Moldova, președintele Igor Dodon a primit asigurări că nu vor fi admise majorări nejustificate a prețurilor.

„Totodată, astăzi am vorbit despre importanța asigurării unui proces de producție neîntrerupt și a continuării exporturilor și importurilor de mărfuri necesare. În acest context, am examinat obstacolele care apar, precum și căile de depășire a acestora, inclusiv prin organizarea unor negocieri cu partenerii externi”, a menționat Igor Dodon.

Pâine - Sputnik Moldova
Societate
„Franzeluța” activează 24 de ore din 24, dar o parte dintre angajați stau acasă
Șeful statului a mai spus că, la întrevedere, în altă ordine de idei, s-a menționat că anul agricol curent este dificil din cauza toamnei secetoase din 2019, a iernii, care a fost fără zăpadă, dar și a unei posibile secete.

Igor Dodon le-a dat asigurări producătorilor agricoli că prețurile la energia electrică în curând vor fi reduse și, astfel, costul electricității „nu va putea influența negativ formarea prețurilor și procesul de producție”.

În cadrul discuției de astăzi au fost lansate propuneri privind stimularea maximă a comerțului online, inclusiv pentru produsele agricole. Acest fapt ar conduce, potrivit participanților la ședință, nu doar la susținerea producătorului agricol, dar și la creșterea nivelului de dezvoltare tehnologică a economiei naționale.

Fluxul de știri
0