Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Franzeluța” activează 24 de ore din 24, dar o parte dintre angajați stau acasă

Abonare
Pâinea și alte produse de panificație produse de „Franzeluța” nu se vor scumpi, a dat asigurări directorul întreprinderii. Stocurile de făină ale combinatului sunt suficiente „mult după următoarea roadă”, potrivit managerului.

CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Combinatul de Panificaţie din Chişinău „Franzeluţa” S.A. activează 24 de ore din 24, în trei ture. În total, în procesul tehnologic de producere sunt antrenați aproximativ 100 de oameni, iar ceilalți angajați stau acasă.

Центральный рынок - Sputnik Moldova
Politică
Ce rezerve de produse alimentare avem: Discuția lui Igor Dodon cu Ion Perju - Video

Situația a fost descrisă astfel de directorul general al combinatului de panificație, Boris Andros, în timpul vizitei pe care ministrul Agriculturii, Ion Perju, a efectuat-o pe 27 martie la „Franzeluța”.

Ministrul a vizitat halele de producere, pentru a se familiariza cu activitatea întreprinderii în contextul stării de urgență, pentru a discuta cu managerul combinatului despre măsurile de protecție sporite pentru prevenirea răspândirii COVID-19, potrivit unui comunicat de presă oficial.  

Potrivit directorului de la ”Franzeluța”, întreprinderea a încheiat contract cu o companie de transportare a pasagerilor, astfel încât le oferă transport angajaților, pentru ca aceștia să evite călătoriile cu transportul public.

„Monitorizăm zilnic sănătatea oamenilor, îi asigurăm cu echipamentul necesar, respectăm măsurile de protecție”, a spus Boris Andros.

Супермаркет - Sputnik Moldova
Societate
Câtă carne au în stocuri procesatorii din Moldova: Ce se va întâmpla cu prețurile

Directorul Franzeluța a vorbit despre stocurile de făină disponibile, precizând că acestea sunt suficiente „mult după următoarea roadă” și că „prețul la pâine și produse de panificație nu va fi majorat”.

„Avem contracte cu furnizorii de făină și vom fi asigurați pe deplin, pentru a avea cu ce munci. (...) Prețul pentru făină nu va fi majorat. Respectiv, nici la pâine și produsele din panificație nu vor fi modificate prețurile”, a explicat Boris Andros.

Ministrul Ion Perju a spus că se bucură că la „Franzeluța” sunt respectate măsurile de igienizare și de protecție a angajaților, fiindu-le oferite echipamentele necesare.

De asemenea, ministrul le-a transmis mulțumiri angajaților pentru responsabilitatea cu care își îndeplinesc munca zi de zi.

Fluxul de știri
0