Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alte trei localități intră în carantină, între care și două orașe

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Decizia privind instituirea carantinei a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, după ce în aceste localități a fost înregistrată o creștere a numărului de persoane contaminate cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de premierul Ion Chicu, au fost prezentat noi informații despre evoluția situației epidemiologice din țară.

O situație îngrijorătoare se înregistrează în trei localități - orașul Ștefan-Vodă (11 cazuri), satul Carahasani, raionul Ștefan-Vodă (9 cazuri) și orașul Soroca (22 cazuri). Această situație i-a determinat pe membrii Comisiei să ia decizia de instituire aici a regimului de carantină, a anunțat Guvernul printr-un comunicat  după ședința Comisiei.

Astfel, aici va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari care vor supraveghea circulația persoanelor.

Медработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы - Sputnik Moldova
Încă o persoană a decedat din cauza COVID-19 și 55 de cazuri noi de infecție

Totodată, se menționează că în ultimele 24 de ore în țară au intrat 1815 persoane și 1038 au ieșit.  De asemenea, astăzi, la ora 21.30 pe Aeroportul Internațional Chișinău va ateriza o cursă din Paris cu 220 de cetățeni ai Republicii Moldova repatriați.

Prim-ministrul a solicitat în context să fie aplicat eficient mecanismul nou de repatriere a cetățenilor moldoveni și din alte state de unde sunt cele mai multe solicitări. Acestea sunt Marea Britanie, Franța, Rusia, Italia, Spania, Irlanda, Germania, Belgia și altele.

Membrii comisiei au menționat că evoluția cazurilor de transmitere locală, împreună cu numărul mare de conaționali veniți din state unde epidemia COVID-19 progresează determină menținerea măsurilor restrictive adoptate și  întreprinderea acțiunilor de determinare a respectării lor.

Amintim că în ultimele 24 de ore au fost investigate 280 de probe dintre care 55 s-au dovedit a fi pozitive. Cele mai multe cazuri confirmate astăzi sunt în municipiul Chișinău - 13, în raioanele Ștefan Vodă - 10 și Soroca - 9. Au fost confirmate și 7 cazuri de Covid-19 în raioanele din partea stângă a Nistrului. Dintre cele 55 de cazuri confirmate, 48 sunt cu transmitere locală, iar 7 - cazuri de import: 1 - din Austria și 6 din Marea Britanie. În total, în țară sunt înregistrate 353 de cazuri de infecție, dintre care 22 persoane au fost tratate.

Membrii Comisiei au discutat și au adoptat un șir de decizii menite contribuie la prevenirea răspândirii epidemiei.

Fluxul de știri
0