Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Moldovenii continuă se revină acasă: Iată câți au ajuns în ultimele 24 de ore

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Aproape două mii de moldoveni se întorc zilnic acasă de peste hotare. Poliția de frontieră anunță că sunt respectate toate măsurile de prevenire și răspândirii a coronavirusului.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Declarația care dă peste cap teoria Coronavirus și contestă măsurile radicale
CHIȘINĂU, 1 april – Sputnik.  Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore, granițele țării noastre au fost traversate de către 2 822 de persoane, dintre care 1 836 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Cei mai mulți oameni au fost înregistrați la frontiera moldo-română - 1 113, dintre care 14 moldoveni au venit cu autoturismele și s-au repatriat din Marea Britanie. La vămile cu Ucraina au fost 488 de persoane, iar 235 de pasageri au fost înregistrați la aeroport și au venit cu ajutorul curselor charter din Marea Britanie și Franța. Nicio persoană dintre acestea nu a prezentat simptome ale infecției COVID-19.

Oamenii legii au depistat că un conducător auto a încălcat regimul zonei de frontieră, iar altul a comis abateri privind folosirea vinietelor. Totodată, o persoană a fost documentată pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemiologice.

Beyerns Ministerpräsident Horst Seehofer  - Sputnik Moldova
Ministrul german de Interne: Dacă nu se iau măsuri, ar putea fi ”milioane de morți”
În același timp, oamenii continua să-i apeleze pe ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 84 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextual măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.
În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au permis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri charter aprobate oficial de Comisia pentru Situații Excepționale.

Fluxul de știri
0