Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ministrul german de Interne: Dacă nu se iau măsuri, ar putea fi ”milioane de morți”

© REUTERS / Michaela RehleBeyerns Ministerpräsident Horst Seehofer
Beyerns Ministerpräsident Horst Seehofer  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne al Germaniei, Horst Seehofer, a făcut o declarație controversată, afirmând într-un interviu pentru presa din țară că în lipsa unor măsuri ar putea fi ”milioane de morți” din cauza coronavirusului.

BRUXELLES, 1 apr- Sputnik, Daniela Porovăț. Ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, a lansat într-un interviu pentru Bild un avertisment sumbru: el a vorbit despre posibilitatea de a avea ”milioane de morți” dacă nu vor fi luate măsuri sau dacă acestea vor fi insuficiente în contextul pandemiei de coronavirus.

Сотрудники медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке - Sputnik Moldova
Rusia
Medicul-șef de la ”Kommunarka”, infectat cu COVID-19: Ce se va întâmpla cu spitalul

”Acesta este scenariul pesimist în cazul în care nu se iau măsuri sau acestea măsuri sunt insuficiente. Pe măsură ce câștigăm mai multă experiență, cu atât mai mult aceste scenarii rămân dar nu se vor materializa. Fără acțiune riscăm milioane de decese. Dar dacă facem ceva, putem evita acest scenariu”, a declarat Seehofer.

Ministrul german de Interne a declarat că scenariul este menționat într-un document al ministerului de resort: ”Le-am cerut subordonaților mei să se gândească liber și a precizat că este vorba despre scenarii despre care ”nu vrei să auzi”, dar cu care ai putea să ai de-a face”.

Seehofer a mai spus că Germania trebuie să facă față acum deficitului de măști și de ventilatoare. El a mai subliniat că și economia este așteptată acum să pregătească măsuri de sprijin pentru populație.

Întrebat dacă industria auto ar trebui să producă ventilatoare, Seehofer a răspuns: ”Nu putem lua locul companiilor, pentru că nu știm ce fel de utilaje, ce capacități, ce materie primă sunt necesare și există în lume. Ideea este că vom utiliza toată forța noastră economică pentru a rezolva această criză”.

El a mai spus că există o competiție foarte, foarte dură pentru achiziția de măști și ventilatoare.

Fluxul de știri
0