Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Igor Dodon: Lupta abia a început – Iată ce urmează

© AFP 2022 / DANIEL MIHAILESCUПрезидент Республики Молдова Игорь Додон
Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a postat pe pagina sa de Facebook un text în care povestește cum ar trebuie să fie construite relațiile internaționale acum, pe timp de pandemie.

Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova
Societate
Omenirea, amenințată de o criza alimentară - avertizează ONU
CHISINAU, 1 april – Sputnik. Igor Dodon spune că pandemia i-a prins pe toți nepregătiți, fără instrumente de combatere a virusului, iată de ce este nevoie ca țările să se susțină reciproc.

“În aceste vremuri dificile, când toate țările au fost luate pe nepregătite, iar instrumente ideale de combatere a pandemiei nu există, miza omenirii constă în susținerea reciprocă. Fiecare stat, fiecare popor așteaptă suport și soluții de la vecini, de la parteneri, de la cei mai experimentați în lupta cu epidemiile. Sunt convins că prin efortul comun al medicinii, al științei și al diplomației noi vom depăși cu bine criza provocată de pandemie”, scrie șeful statului.

Dodon: Menținem la un nivel relativ scăzut gradul epidemic, dar știm că lupta abia a început

Șeful statului afirmă că în Republica Moldova lupta cu epidemia este abia la început.

Молдавский премьер Майя Санду  - Sputnik Moldova
Cum moldovenii au fost abandonați în Franța sau pandemia ca prilej de a face politică

“În Republica Moldova, autoritățile statului au respectat toate recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și la această etapă noi menținem la un nivel relativ scăzut gradul epidemic în țară. Dar știm că lupta abia a început și vom avea nevoie de multă răbdare, forță, coeziune și de soluții locale pentru problemele cu care ne confruntăm”, afirmă Dodon.

Președintele le-a adus mulțumiri țărilor car au întins o mână de ajutor Republicii Moldova.

“În aceste împrejurări, le sunt recunoscător tuturor prietenilor noștri din exterior, care fiind implicați în propria luptă cu pandemia, n-au uitat de Moldova și ne-au dat o mâna de ajutor. Poporul moldovenesc va păstra amintirea acestor gesturi, din partea Chinei, a Rusiei, Eleției, a Statelor Unite, a Uniunii Europene, a fiecărei țări care a transmis produse medicamentoase, măști, teste, aparate performante, expertiză sau, pur și simplu, o vorbă de încurajare”, a spus el.

Dodon s-a arătat bucuros să observe că relațiile dinte cele mai mari și puternice state din lume s-au îmbunătățit în aceste timpuri grele.

Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования - Sputnik Moldova
Rusia
Rospotrebnadzor a creat un test de înaltă precizie pentru detectarea COVID-19
“Noi observăm cum pe fundalul pandemiei s-au reluat dialogurile pozitive între diverse țări. Iar faptul că liderii SUA, Chinei și Federației Ruse fac schimb de ajutoare umanitare și comunică amical între ei, ne dă speranța că după această pandemie lumea va fi nu mai divizată, ci mai unită și mai prietenoasă. Și fie ca și Moldova să iasă din această grea încercare mai rezistentă, mai unită și mai prietenoasă, mai ales în interiorul său”, a conchis Igor Dodon.

Numărul persoane infectate cu coronavirus în Moldova rămâne deocamdată 353. Cazuri de import sunt 73, cu transmitere locală - 280.  

În țara noastră au fost înregistrate până în prezent 4 decese din cauza COVID-19, inclusiv un caz în regiunea transnistreană. 

Fluxul de știri
0