Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rospotrebnadzor a creat un test de înaltă precizie pentru detectarea COVID-19

© AP Photo / Wilfredo LeeМедицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования
Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Rusă anunță că cercetătorii ruși au elaborat un test de înaltă precizie pentru detectarea COVID-19.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Oamenii de știință de la Institutul epidemiologic Central de Cercetare al Rospotrebnadzor au dezvoltat un nou test de înaltă precizie pentru diagnosticarea coronavirusului de tip nou, care nu dă o reacție fals-pozitivă, informează RIA Novosti.

"Trusa de testare a trecut cu succes studiile clinice, iar pe 25 martie a fost înregistrată pentru utilizare în Federația Rusă (certificat de înregistrare pentru un dispozitiv medical nr. RZN 2014/1987)", precizează instituția printr-un comunicat.

Noul test corespunde tuturor cerințelor moderne de sensibilitate și specificitate și permite din prima să detecteze nu numai SARS-CoV-2 într-un studiu, ci și să-l distingă de viruși similari, precum și de MERS-Cov (sindromul respirator din Orientul Mijlociu).

Coronavirus  - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia, au fost create trei medicamente pentru combaterea COVID-19 - detalii

Anterior, la Novosibirsk a fost înregistrat un nou sistem de testare pentru diagnosticul coronavirusului cu sensibilitate foarte mare. Anterior, șefa Rospotrebnadzor, Anna Popova, spunea vineri că trebuiau să înregistreze un nou sistem de testare pentru determinarea COVID-19, care să dea un rezultat în 2,5 ore și să simplifice foarte mult procedura și, de asemenea, să ajute la identificarea persoanelor, în primul rând a medicilor, care au deja imunitate la coronavirus.

Pe 11 martie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat infecția cu noul coronavirus drept pandemie. Conform statisticilor de la Universitatea Johns Hopkins, până acum au fost înregistrate peste 785 de mii de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19, peste 37 de mii au murit, 165 de mii de pacienți s-au recuperat. După numărul de decese pe primul loc se află Italia (peste 11 mii de morți), urmată de Spania, China, SUA și Franța.

În Rusia, au fost identificați 1836 de pacienți cu coronavirus, dintre care 1226 în Moscova, nouă persoane au murit.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф.

Fluxul de știri
0