Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldoveni blocați în Franța - Chicu: Oamenii au fost induși în eroare de escroci

© AP Photo / Christophe EnaCharles de Gaulle airport
Charles de Gaulle airport - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 200 de moldoveni au rămas blocați pe un aeroport din Franța. Premierul Ion Chicu a declarat că oamenii au fost induși în eroare de escroci.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Peste 200 de moldoveni care au rămas ieri blocați pe Aeroportul Internațional Charles de Gaulle din Franța ar fi fost induși în eroare de escroci. Asta susține premierul Ion Chicu, potrivit căruia, zborul programat oficial de pe acest aeroport spre Chișinău este, de fapt, astăzi. 

“În jur de 220 de persoane au fost induse în eroare de escroci, inclusiv politici, mințindu-i că e autorizat un zbor de la Paris. Comisia pentru Situații Escepționale a autorizat zborul pentru marți, iar escrocii intenționat au adunat oamenii în aeroport lunea, ca să-și bată joc de ei. În mintea lor bolnavă, acești escroci cred că astfel câștigă capital politic prin asemenea provocări”, a scris premierul într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Медработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы - Sputnik Moldova
Societate
Moldova, sub pragul de 300 de cazuri de infecție cu COVID-19
Ion Chicu le sugerează moldovenilor din străinătate care intenționează să se întoarcă în această perioadă de criză acasă să se convingă că zborurile sunt autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale, înainte de a porni la drum.

“Vreau să-mi cer scuze în fața tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care se chinuie în această perioadă să ajungă acasă de pe meleaguri străine. Știu pe propria piele ce înseamnă să stai zile și nopți prin aeroporturi. Împreună cu colegii mei de la Ministerul de Externe facem ce ne stă în puteri pentru a ajuta miile de oameni prinși între hotarele Europei. Îmi pare rău, că putem autoriza zilnic un număr limitat de zboruri charter”, a mai spus Chicu.

Moldovenii care au rămas blocați pe aeroportul din Franța, au achitat pentru bilete câte 300 de euro, înainte ca autoritățile moldovenești să aprobe cursele charter. Oamenii au aflat că zborul se amână cu o oră înainte de plecarea spre Chișinău. Astfel, toată noaptea și-au petrecut-o în aeroportul din Paris. Acolo au fost amenajate locuri de dormit și fiecare persoană a primit mâncare. 

Recent, Autoritatea Aeronautică Civilă a publicat pe site-ul instituției o dispoziție privind cursele charter care urmează să fie organizate în perioada 31 martie -5 aprilie. Zborurile au fost autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale.

Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru moldovenii din străinătate: Orarul curselor charter, aprobat: Detalii
Curse charter operate de AIR MOLDOVA:

31 martie: CHISINAU- PARIS(CDG) -CHISINAU
2 aprilie: CHISINAU- PARIS(CDG) -CHISINAU
4 aprilie: CHISINAU- LONDRA(STANSTED) - CHISINAU

Curse charter operate de FLYONE:

3 aprilie: CHISINAU-PRAGA-CHISINAU
5 aprilie: CHISINAU-VERONA-CHISINAU

Fluxul de știri
0