Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Important pentru moldovenii din străinătate: Orarul curselor charter, aprobat: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea Aeronautică Civilă a aprobat câteva curse charter pentru moldovenii din diasporă care vor să revină în țară, în perioada 31 martie – 5 aprilie 2020.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. Autoritatea Aeronautică Civilă a publicat pe site-ul instituției o dispoziție privind cursele charter care urmează să fie organizate începând de astăzi și până duminică. Astfel, două companii aeriene vor opera zboruri din Paris, Londra, Praga și Verona.

Curse charter operate de AIR MOLDOVA:

31 martie: CHISINAU- PARIS(CDG) -CHISINAU
2 aprilie: CHISINAU- PARIS(CDG) -CHISINAU
4 aprilie: CHISINAU- LONDRA(STANSTED) - CHISINAU

Curse charter operate de FLYONE:

3 aprilie: CHISINAU-PRAGA-CHISINAU
5 aprilie: CHISINAU-VERONA-CHISINAU

Coronavirus în Marea Britanie - Sputnik Moldova
Oficial din Sănătate: Marea Britanie va rămâne parţial blocată timp de 6 luni
Cursele charter au fost autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale. Ieri, președintele Igor Dodon a anunțat că autoritățile își doresc ca moldovenii din diasporă să revină în țară, însă totul trebuie să fie organizat oficial, prin intermediul Ministerului de Externe. Asta pentru a reduce riscurile de răspândire a coronavirusului pe teritoriul țării. Șeful statului a anunțat că în fiecare zi urmează să fie organizate câteva curse charter pentru cetățenii din străinătate care vor să revină acasă. Prioritate vor avea mamele cu copii, studenții, persoanele bolnave și familiile care trebuie să se întoarcă casă din motive bine argumentate.

Precizăm că ieri seara autoritățile medicale din țara noastră au anunțat că încă 35 de persoane au fost confirmate cu Covid-19. Bilanțul a ajuns astfel la 298 de cazuri. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Fluxul de știri
0