Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Oficial: Cum vor fi achitate salariile și pensiile în următoarele luni

© Sputnik / OsmatescoOleg Tofilat
Oleg Tofilat - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul Republicii Moldova nu are un plan economic de lungă durată în situația actuală. O spune consilierul premierului Oleg Tofilat.
Oficial: Ce se va întâmpla cu salariile și pensiile în următoarele luni

Consilierului premierului, Oleg Tofialt a declarat în cadrul emisiunii” Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că un Guvern care ar spune în această situație că are un plan de lungă durată ar fi unul neprofesionist sau ar opera cu declarații populiste. Totuși un plan de scurtă durată există, iar Executivul știe foarte bine ce are de făcut, dă asigurări oficialul.

Dodon, Filip, Greceanîi - Sputnik Moldova
Societate
Conducerea țării, optimistă: Restricțiile au efect, evoluția lucrurilor - mai bună
”Guvernul știe ce trebuie de făcut. Oricare Guvern care spune acum că are un plan, asta este lipsă de profesionalism și populism, întrucât planul vine din premise și cifre, acum nu poate fi vorba de cifre, întrucât nu e clar cât de mare va fi profunzimea crizei economice. Acum știi ce ai de făcut, dar nu ai un plan. Dacă carantina durează trei luni, atunci e vorba de un tip de măsuri, dar dacă este vorba despre faptul că această situație ar dura șase luni, atunci vorbim despre un altfel de plan”, mai adaugă Oleg Tofilat. 

Totodată, consilierului premierului, Oleg Tofialt a menționat că, cel puțin în următoarele două luni, bugetartii își vor primi salariile, iar oamenii în etate vor fi asigurați cu pensii, iar acestea vor fi indexate așa cum prevede legea. Tofilat spune că pentru ziua de azi planul este foarte clar. Principalele eforturi ale Guvernului sunt direcționate spre oprirea răspândirii epidemiei, iar în ceea privește partea economică, obligațiunile bugetului de stat sunt respectate în regim normal.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Noi informații despre coronavirus în Moldova: Câți copii sunt infectați cu COVID-19
”Probabil, nici luna viitoare nu vom avea probleme de acest gen, adică în ceea ce ține de pensii și salarii. Ce va fi în luna mai, nu mă apuc să spun acum, însă nu așteptăm probleme pentru următorul trimestru. Echilibrul bugetar pentru câteva luni este destul de bun. Reiterez, toate angajamentele bugetare vor fi respectate, iar în ceea ce privește sectorul privat, noi vom veni cu anumite măsuri pentru sectoarele care sunt în cea mai mare dificultate. Și pensii vor fi, acestea vor fi indexate așa cum prevede legea”, spune Oleg Tofial.

Menționăm că Guvernul deja a organizat câteva curse charter pentru moldovenii aflați înafara țării. Președintele statului, Igor Dodon, i-a îndemnat pe toți cetățenii moldoveni care se întorc acasă să procure poliță se asigurare medicală.

Fluxul de știri
0