Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conducerea țării, optimistă: Restricțiile au efect, evoluția lucrurilor - mai bună

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Dodon, Filip, Greceanîi
Dodon, Filip, Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
După ședința ținută în comun cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, șeful statului Igor Dodon a venit cu o veste bună.

CHISINAU, 30 mart – Sputnik. Președintele țării spune că dinamica evoluției epidemiei are un trend mai bun decât a fost estima inițial. “este un lucru bun”, a spus președintele țării.

Медицинские работники в защитных костюмах, Южная Корея - Sputnik Moldova
Societate
Mesajul disperat al unui medic de la Salvare: Noi nu vă putem ajuta dacă nu ne ajutați
Prim urmare, constată Igor Dodon, restricțiile impuse de autorități au efectele scontate.

“Vedem că avem un trend mai pozitiv decât noi ne așteptam (situația are o evoluție mai bună – n.n.). Acesta este lucru bun pe care putem să-l constatăm. Prin urmare restricțiile impuse de autorități la această etapă, vorbesc doar de această etapă, nu vreau să fim prea optimiști, dau efectele preconizate. De aceea, vom menține aceste restricții car eau fost impuse, aceste reglementări care, poate sunt destul de dure, dar sunt necesare și dau efect”, a spus Igor Dodon.

El a precizat că, dacă vor fi respectate restricțiile anunțat de autorități, atunci răspândirea coronavirusului nu va avea amploarea estimată inițial.

“Dacă menținem acest ritm, atunci vom remedia prognoza pe care am anunțat-o și eu, și prim-ministru, car presupunea că la mijlocul lunii aprilie am putea avea peste două mii de cazuri. Dacă menținem acest ritm și acest trend, cel mai probabil, vom avea mai puțin de două mii de cazuri la mijlocul lunii aprilie”, a spus el.

Ca lucrul acesta să se întâmplă, șeful statului a chemat populația să respecte restricțiile impuse de autorități.

Fluxul de știri
0