Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi informații despre coronavirus în Moldova: Câți copii sunt infectați cu COVID-19

© REUTERS / Benoit TessierCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 rămâne deocamdată 263. Cât privește profilul pacienților - 148 de pacienți sunt femei, iar 115 sunt bărbați. Din totalul cazurilor de infectare - 59 sunt de import din Italia, Ucraina, Marea Britanie, Franța, România, Federația Rusă, Elveția, Cehia, Germania. Restul sunt cazuri cu transmitere locală. 

Despre asta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a oferit informații și despre starea pacienților bolnavi de coronavirus. 

La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați acum 15 minori și 5 adulți. În cazul a 14 persoane starea este de gravitate medie, în cazul a 6 persoane - starea este satisfăcătoare. 

La Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” sunt internate în prezent 127 de persoane - 32 sunt în stare gravă, iar 86 - în stare medie și satisfăcătoare. 

Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Societate
Încă 32 de cazuri noi de COVID-19: „Moldexpo” va fi transformat în spital - Video

La Spitalul Clinic Republican sunt internate 13 persoane. 12 sunt în stare gravă, iar o persoană are o stare de gravitate medie. 

La Institutul Mamei și Copilului rămăne internată o femeie cu copil mic, care ar putea fi în curând externați. 

La Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății sunt în prezent 60 de persoane internate cu COVID-19. În cazul a 6 persoane starea este de gravitate medie, iar 54 sunt în stare satisfăcătoare. 

Ministrul a precizat că au început internările în Spitalul din Bălți. În plus, a fost activat Spitalul din Căușeni, iar de astăzi și Spitalul ”Arhanghelul Mihail” din Chișinău va începe să primească pacienți cu COVID-19. 

Fluxul de știri
0