Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Curse charter, zilnic pentru moldovenii din diasporă - Iată cine are prioritate

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaUn avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă
Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului Igor Dodon a anunțat că în fiecare zi vor fi organizate curse charter pentru moldovenii din diasporă care vor să revină în țară.

CHIȘINĂU, 30 mart- Sputnik. Moldovenii care sunt plecați peste hotare și intenționează să revină în țară nu vor mai întâmpina probleme în acest sens.

Moldexpo - Sputnik Moldova
Decis: Centru de triere a celor suspecți de coronavirus - la Moldexpo

Președintele țării, Igor Dodon, a anunțat că în fiecare zi urmează să fie organizate câteva curse charter pentru diasporă. Prioritate vor avea mamele cu copii, studenții, persoanele bolnave și familiile care trebuie să se întoarcă casă din motive bine argumentate.

“Noi vrem ca cetățenii noștri să ajungă acasă, dar, ținând cont de riscul sporit de creștere a numărului de cazuri de COVID-19 (avem 1-2 cazuri de import zilnic, restul sunt cu transmitere locală, adică am reușit să gestionăm riscul introducerii masive a acestui virus în Republica Moldova), vom fi mai atenți. Astfel, zilnic vor fi câteva curse charter pentru acei din diasporă care vor să se întoarcă acasă, însă va fi deja un plan bine stabilit”, a menționat președintele Igor Dodon.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Noi informații despre coronavirus în Moldova: Câți copii sunt infectați cu COVID-19

Cursele charter vor fi organizate oficial prin intermediul Ministerului de Externe, care a aprobat deja o instrucțiune în acest sens. Astfel, ambasadele Republicii Moldova urmează să aproba listele celor care intenționează să revină în țară, iar Ministerul de Externe le va propune Comisiei pentru Situații Excepționale care, la rândul ei, va discuta cu companiile AVIA ce urmează să organizeze aceste zboruri charter.

Amintim că astăzi dimineața ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova.

Potrivit ei, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 rămâne deocamdată 263. Cât privește profilul pacienților - 148 de pacienți sunt femei, iar 115 sunt bărbați. Din totalul cazurilor de infectare - 59 sunt de import din Italia, Ucraina, Marea Britanie, Franța, România, Federația Rusă, Elveția, Cehia, Germania. Restul sunt cazuri cu transmitere locală.

Fluxul de știri
0