Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Decis: Centru de triere a celor suspecți de coronavirus - la Moldexpo

© Sputnik / Victor CiobanuMoldexpo
Moldexpo - Sputnik Moldova
Abonare
După ședința pe care a avut-o în această dimineață cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, șeful statului Igor Dodon a anunțat că la Moldexpo va fi amenajat centrul de triere a celor suspecți de coronavirus.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Noi informații despre coronavirus în Moldova: Câți copii sunt infectați cu COVID-19
CHISINAU, 30 mart – Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat că în spitalele de nivel național, regional și raional sunt pregătite spații pentru internarea celor afectați cu coranavirus în caz că numărul lor la spori. Dar, suplimentar la asta, va fi organizat și un centru de triere a celor cu suspiciuni de coronavirus. Acesta va fi amplasat la Moldexpo.

“Avem trei niveluri de spitale: spitale naționale, regionale și raionale. La toate nivelele sunt pregătite spații suficiente, în caz de necesitate și sporirea numărului celor afectați de coronavirus. Însă, după cum s-a anunțat și în zilele trecute, s-a luat decizia de a crea un centru de triere a celor suspecți la Moldexpo. Cel mai probabil, acest centru va fi funcțional în următoarele două zile”, a declarat Dodon.

Медицинские работники в защитных костюмах, Южная Корея - Sputnik Moldova
Societate
Mesajul disperat al unui medic de la Salvare: Noi nu vă putem ajuta dacă nu ne ajutați
Igor Dodon a spus că la Moldexpo va fi creat centru de triere a suspecților de coronavirus pentru a micșora presiunea pusă pe Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă din Capitală.

„La moment, cei care sunt cu suspiciuni (de coronavirus – n.n.) sunt aduși la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă. Noi am decis ca centru de triere să nu fie la Toma Ciobă, dar să fie la Moldexpo. Asta va ușura activitatea  medicilor și va fi mai simplu de gestionat. Să nu stea ambulanțele în rând la Toma Ciorbă cum stau acum. Spitale pe trei niveluri și centru de triere unic (pentru Chișinău și zona centrală) la Moldexpo”, a menționat Igor Dodon.

Fluxul de știri
0