Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Care sunt cele mai eficiente teste în depistarea coronavirusului – Iată ce spune Dodon

© AFP 2024 / PASCAL GUYOTЛаборант хранит образцы на скрининг-диске COVID-19
Лаборант хранит образцы на скрининг-диске COVID-19 - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova sunt testați toți cei care prezintă suspiciuni că ar fi infectați de coronavirus, și nu doar cei care se află în stare gravă, așa cum se întâmplă în alte țări.

CHISINAU, 30 mart – Sputnik. “Testele la această etapă sunt suficiente” în Republica Moldova, a anunțat președintele Dodon, precizând că în țara noastră sunt testați toți care acuză suspiciuni de a avea coronavirus.    

“În Republica Moldova sunt testați toți cei suspecți, care au primele simptome că sunt afectați cu coronavirus. Vreau să menționez că în unele țări, unde deja avem pandemie totală, sunt testați doar cei aflați în situație gravă, nu cei cu simptome. Noi, în Republica Moldova, îi testăm pe toți pe cei care vin cu simptome, toți care se adresează. Numărul de persoane care sunt testate zilnic a crescut la peste 200 de persoane”, a spus șeful statului.

El a spus că cele mai eficiente teste sunt cele produse de chinezi, iată de ce țara noastă a comandat încă 100 000 de teste din această țară.

Dodon, Filip, Greceanîi - Sputnik Moldova
Societate
Conducerea țării, optimistă: Restricțiile au efect, evoluția lucrurilor - mai bună
“În opinia specialiștilor, din toate testele pe care le-am primit până acum, cele care au fost donat de prietenii noștri, partenerii din China sunt cele mai eficiente și mai rapide. Nu vreau să spun că celelalte sunt mai proaste, să nu ne înțeleagă incorect partenerii. Dar medicii ne recomandă să mergem cu aceste teste mai activ. De aceea am luat decizia și am comandat deja, câteva zile în urmă, dar vreau să vă informez, 100 de mii de teste din China și la moment suntem în contact cu conducerea Republicii Populare Chineze pentru a asigura livrarea acestor teste în Republica Moldova. Scopul este să avem o rezervă pentru următoarele etape”, a precizat șeful statului.

Igor Dodon și-a exprimat speranța că în următoarele zile se va ajunge la o înțelegere privind procurare acestor 100 de mii de teste pentru necesitățile Republicii Moldova și se va decide asupra modului de a le aduce în țară. El a precizat că aceste teste urmează să fie aduse împreunp cu ajutorul umanitar anunțat de autoritățile Chinei pentru Republica Moldova.

“Ținând cont de ajutorul umanitar care este oferit de China, și este vorba de trei tone care sunt depozitate la Shanghai, dacă nu greșesc, suntem disponibili să organizăm o cursă aviatică charter pentru a duce aceste teste, inclusiv ajutorul suplimentar care urmează să fie livrat în Republica Moldova”, a precizat șeful statului.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Noi informații despre coronavirus în Moldova: Câți copii sunt infectați cu COVID-19
Precizăm că Igor Dodon a făcut aceste declarații astăzi, după ședința ținută în comun cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Atunci el a mai spus că dinamica evoluției epidemiei are un trend mai bun decât a fost estima inițial de specialiști. “Este un lucru bun”, a spus președintele țării.

Amintim că până în acest moment numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 rămâne a fi 263. Cât privește profilul pacienților - 148 de pacienți sunt femei, iar 115 sunt bărbați. Din totalul cazurilor de infectare - 59 sunt de import din Italia, Ucraina, Marea Britanie, Franța, România, Federația Rusă, Elveția, Cehia, Germania. Restul sunt cazuri cu transmitere locală.

Fluxul de știri
0