Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Rusia autorizează clorochina pentru tratarea infecției Covid-19

© AFP 2024 / GERARD JULIENChloroquine
Chloroquine - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce crește polemica în jurul utilizării clorochinei în Franța, Ministerul rus al Sănătății a inclus-o pe lista de medicamente recomandate pentru tratamentul coronavirusului COVID-19.

BUCUREȘTI, 28 mart - Sputnik. După ce clorochina, cu susținerea profesorului Didier Raoult, a fost autorizată pe 26 martie de guvernul francez să trateze Covid-19, Ministerul rus al Sănătății a adăugat și acest medicament destinat pacienților adulți la versiunea actualizată a documentului privind directivele clinice. Anunțul a fost publicat pe site-ul ministerului.

Coronavirus în Spania - Sputnik Moldova
Societate
Asta-i culmea: A fugit de la spital fiind bolnav de coronavirus – Poliția îl caută
Cu toate acestea, documentul indică faptul că, în absența unor concluzii difinitive cu privire la eficacitatea clorochinei și a hidroclorochinei [clorochuina crescută de un radical OH, de unde și denumirea acestuia, nota red.] medicii trebuie să le prescrie în baza tabloului clinic și în strânsă colaborare cu alți specialiști.

Deci, înainte de a prescrie unul dintre aceste medicamente, ar trebui să studieze cu atenție rezultatele electrocardiogramei pacientului.

În plus, se recomandă administrarea de clorochină sau hidroclorochină în combinație cu alte medicamente, cum ar fi lopinavir/ritonavir și interferoni pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

Medicamentele umifenovir, remdesivir și favipiravir sunt în prezent în studii clinice la pacienții care au fost testați pozitiv.

Dezbateri asupra clorchinei

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Ministrul Sănătății: Progres în tratarea pacienților de COVID-19  

Timp de câteva zile, în Franța au avut loc dezbateri aprinse cu privire la autorizarea utilizării clorochinei în tratamentul Covid-19. În deplină controversă, Guvernul a răspuns, printr-un decret din 26 martie, la solicitările profesorului Didier Raoult, prin autorizarea vânzării și a prescripției de hidroclorochină.

Pe 16 martie, infecționistul și profesorul de microbiologie din Marsilia a anunțat că a efectuat un studiu preliminar pe 24 de pacienți infectați cu Covid-19, cărora le-a administrat o combinație de clorochină și azitromicină. Rezultatele sale au arătat o rată de succes de 75%.

În absența unor studii clinice mai mari, unii solicită prudență, deoarece rezultatele au arătat că există posibile efecte secundare, cum ar fi probleme de interacțiune medicamentoasă.

Fluxul de știri
0