Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ministrul Sănătății: Progres în tratarea pacienților de COVID-19  

© Photo : Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul briefingului de presă de astăzi dimineața, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că medicii din țara noastră înregistrează un progres în tratarea bolnavilor de coronavirus.  

CHISINAU, 28 mart – Sputnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat informații actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național.

Ieromonah Savatie Baștovoi - Sputnik Moldova
Sfaturile unui călugăr pe vreme de pandemie: 5 reguli de aur ca să nu-ți ieși din minți
Ea a spus că, în prezent, avem înregistrate 199 de cazuri de coronavirus. Dinte acestea, 56 sunt de import (Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România, Cehia și Germania), iar 143 de cazuri sunt cu transmitere locală (Chișinău, Hâncești, Soroca, Ștefan Vodă, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Anenii Noi, Râșcani, Bălți, Sângerei, Cantemir, Orhei, Taraclia, Strășeni și regiunea transnistreană). Ea a precizat  că încă ieri au fost înregistrate două cazuri în municipiul Bălți.

Viorica Dumbrăveanu s-a referit și la starea sănătății celor care sunt bolnavi de coronavirus și sunt tratați în spital.

Cei internați la Spitalul de Boli Infecțioase Toma Ciorbă din Capitală sunt cu o gravitate medie, dar și cu starea sănătății satisfăcătoare.

Автомобиль войск РХБЗ - Sputnik Moldova
Cum Armata Rusă poate face față coronavirusului?
La Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii sunt persoane care sunt și de gravitate medie, dar au și o dinamică pozitivă, astfel încât starea de sănătate este satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican avem pacienți care sunt în stare gravă, dar avem și cu gravitate medie.

Mama internată la Clinica Emilian Coțaga are o dinamică foarte bună și a trecut de la gravitate medie la stare satisfăcătoare.

Pacienții internați la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății sunt cu forme ușoare de îmbolnăvire și starea de sănătate a acestora este satisfăcătoare.  

Viorica Dumvbrăveanu a menționat că medicii moldoveni au înregistrat un progres clar în tratarea pacienților de coronavirus. Ieri au fost  trei pacienți în cazul cărora testele au fost negative, iar astăzi urmează să mai fie externați încă șase.

Fluxul de știri
0