Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cinci polițiști s-au îmbolnăvit de coronavirus, iar alții 178 au fost izolați

© Sputnik / Anatolii KiriakСотрудники полиции в маске с обращением к гражданам "Noi muncim, voi stați acasă!"
Сотрудники полиции в маске с обращением к гражданам Noi muncim, voi stați acasă! - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mai mulți polițiști, care stau în prima linie de luptă împotriva COVID-19, s-au infectat cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Cinci angajați ai Ministerului de Interne au fost infectați cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către șefa serviciului de presă al MAI, Alina Zbancă. 

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
O persoană din sistemul medical a murit din cauza coronavirusului - Video

Alți 178 de polițiști au fost izolați, după ce au intrat în contact cu persoane contaminate. 

În Republica Moldova a fost instituit, în data de 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. În 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență.

O zi mai târziu, o femeie care contractase coronavirusul a decedat. Medicii au precizat că ea suferea de câteva boli cronice.

Astăzi a fost confirmat și cel de-al doilea deces din cauza coronavirusului. A decedat o angajată a sistemului de asistență medicală urgentă. În Republica Moldova au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după infectarea cu COVID-19.

Spital - Sputnik Moldova
Care este starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19 - Detalii

Comisia Situații Excepționale a adoptat aseară noi decizii și măsuri restrictive în încercarea de a reduce riscul de răspândire a COVID-19.

De astăzi, 27 martie, în Republica Moldova este interzisă aflarea în grupuri mai mari de trei persoane în spațiul public, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Excepție vor face familiile. 

Premierul Ion Chicu i-a prevenit pe oameni că, atunci când ies din casă, trebuie să aibă asupra lor un act de identitate, pentru a se legitima la cererea polițiștilor ce patrulează pe străzi.

Fluxul de știri
0