Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O persoană din sistemul medical a murit din cauza coronavirusului - Video

© Photo : Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date noi despre răspândirea virusului COVID-19 în Moldova.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. O femeie de 79 de ani din sistemul medical s-a stins din viață. Informația a fost făcută publică de ministrul Sănătății, Muncii și Protecțeii Socilale, Viorica Dumbrăveanu. 

”Cu regret, astăzi a decedat încă o pacientă. Este vorba despre o persoană care vine din sistemul de asistență medicală urgentă prespitalicească. Este vorba de o doamnă care și-a dedidat toată viața sistemului medical. O doamnă care a activat foarte mulți ani în asistența medicală. Vârsta acesteia este de 79 de ani”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Femeia a fost internată la spital în data de 19 martie. În data de 24 martie a fost transferată de la Spitalul ”Toma Ciorbă” la Spitalul Clinic Republican, întrucât starea ei de sănătate se agravase.

Ea avea mai multe afecțiuni: diabet zaharat și insuficiență cardiacă. Viorica Dumbrăveanu a transmis condoleanțe familiei. 
Медсестра держит пробирку для тестирования людей на наличие COVID-19  - Sputnik Moldova
Politică
Încă 28 de cazuri de COVID-19: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 177

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 rămâne neschimbat - 177 de cazuri. În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență.

Primul caz de deces din cauza coronavirusului s-a înregistrat în Moldova pe 18 martie. A decedat o femeie de 61 de ani, care revenise din Italia. Medicii au precizat că ea suferea de câteva boli cronice.

În Republica Moldova au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după infectarea cu COVID-19.

Fluxul de știri
0