Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informații actualizate despre coronavirus în Moldova: Declarațiile Vioricăi Dumbrăveanu

© AP Photo / Jens MeyerАнализы крови
Анализы крови  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a oferit informații noi despre răspândirea COVID-19 în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Numărul persoanelor infectate de COVID-19 rămâne neschimbat - 177 de persoane.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
O persoană din sistemul medical a murit din cauza coronavirusului - Video

În total au fost testate 1298 de persoane în condiții de laborator. 

”Dacă e să ne referim la cazurile de import - avem 52 de cazuri. Este vorba de import din Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Rusia, România, Cehia și Germania”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat că în țara noastră au fost înregistrate 125 de cazuri de infecție cu COVID-19 cu transmitere locală. 

”La Chișinău avem 48 de cazuri de îmbolnăvire, Hâncești - 21, Soroca - 12 cazuri, Ștefan Vodă - 9 cazuri, Ialoveni - 7 cazuri, Căușeni - 5 cazuri, Cahul - 3, Anenii Noi - 3 cazuri, Râșcani - 3 cazuri, Sângerei - 2 cazuri, Cantemir - 1 caz, Orhei - 1 caz, Taraclia - 1 caz, Strășeni - 1 caz”, a perecizat Viorica Dumbrăveanu. 

Comisia Situații Excepționale a adoptat noi decizii și măsuri restrictive în încercarea de a reduce riscul de răspândire a COVID-19. De astăzi, 27 martie, în Republica Moldova este interzisă aflarea în grupuri mai mari de trei persoane în spațiul public, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Excepție vor face familiile. 

Vama temporară ”Palanca” - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă la frontiera Republicii Moldova: Iată câte persoane au intrat în țară

Premierul Ion Chicu i-a prevenit pe oameni că, atunci când ies din casă, trebuie să aibă asupra lor un act de identitate, pentru a se legitima la cererea polițiștilor ce patrulează pe străzi.

În Republica Moldova a fost instituit, în data de 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. În data de 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență, instituită până pe 15 mai. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie, iar o persoană din sistemul medical s-a stins din viață astăzi. Ambele femeii sufereau de mai multe boli cronice. În Republica Moldova au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după COVID-19.

Fluxul de știri
0