Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă la frontiera Republicii Moldova: Iată câte persoane au intrat în țară

© Photo : Serviciul VamalVama temporară ”Palanca”
Vama temporară ”Palanca” - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră informeze câte persoane au traversat frontiera de stat timp de 24 de ore. Totodată, în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, oamenii legii întreprind toate măsurile recomandate de Comisia pentru Situații Excepționale.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, granițele țării noastre au fost traversate de către 3 554 de persoane, dintre care 2 445 au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Noi curse charter au fost permise de autorități: Când vor fi efectuate zborurile

Cei mai mulți oameni au traversat frontiera moldo-română- 1 389, iar prin punctele de trecere a frontieriei moldo-ucrainene au trecut 748 de persoane. 308 oameni au intrat în țară cu curse avia charter.

Polițiștii de frontieră au înregistrat mai multe acțiuni ilegale. Cinci cetățeni străini au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, un conducător auto a încălcat regulile de folosire a vinietelor, iar alte două persoane au fost identificate cu consemn național.

În același timp, cetățenii continuă să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 207 apeluri. Oamenii întreabă cum se circulă și care sunt condițiile pentru traversarea frontierei.

Oamenii legii continuă să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea coronavirusului în Moldova.

În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 17 martie, este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Societate
Cursă specială pentru cetățenii ruși care au dorit să revină în Rusia - Video
Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state să evacueze cetățenii săi din zonele afectate de COVID-19.

Fluxul de știri
0