Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip: Examenele de Bacalaureat și cele pentru clasa a IX-a ar putea fi anulate

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a făcut mai multe declarații astăzi în cadrul unui briefing cu privire la impactul coronaviruslui în Moldova și a vorbit despre măsurile care sunt luate de autorități.

CHIȘINĂU, 27 mart – Sputnik. Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că, în această perioadă, membrii formațiunii vorbesc doar online, iar soluțiile pentru unele probleme sunt comunicate miniștrilor.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
Noi curse charter au fost permise de autorități: Când vor fi efectuate zborurile

Filip a vorbit despre acțiunile întreprinse de câteva ministere. El a menționat că, de la declanșarea stării de urgență din cauza COVID-19, Ministerul de Externe zilnic recepționează câte o mie de apeluri de la cetățenii plecați în străinătate, care cer ajutorul autorităților.

”Ministerul de Externe a reușit să aducă acasă peste 2.300 de cetățeni care au cerut acest lucru, iar în următoarele zile urmează și alte curse. Important însă este ca cei care se întorc acasă să respecte regimul de carantină și să fie monitorizați”, a declarat Pavel Filip.

Președintele PDM a remarcat că procesul de studii nu este întrerupt, pentru că se fac ore la distanță, însă nu exclude ca mai multe examene vor fi anulate.

’’Ministerul Educației a anulat examenele pentru clasa a IV-a. Noi credem că, dacă până la sfârșitul perioadei stării de urgență elevii nu vor reveni în clase, examenele pentru clasa a IX-a și cele de BAC trebuie anulate’’, a mai spus Pavel Filip. 

Liderul democraților a mai spus că Ministerul Apărării este gata să pună la dispoziția autorităților Spitalul Clinic Militar pentru tratarea unor eventuali pacienți de COVID-19.

Сотрудники полиции в маске с обращением к гражданам Noi muncim, voi stați acasă! - Sputnik Moldova
Societate
Cinci polițiști s-au îmbolnăvit de coronavirus, iar alții 178 au fost izolați

Filip a vorbit și despre faptul că Ministerul Economiei întreprinde acțiuni pentru a ajuta mediul de afaceri, dar și despre acțiunile Biroului de Reintegrare care colaborează cu autoritățile de la Tiraspol.

În context, Filip a făcut ape către toți politicienii să ia o pauză de la dispute, să fie solidari în această perioadă și să se gândească doar la binele țării și a cetățenilor.

”Politicienii, indiferent de culoarea politică, să se abțină de la PR și show-uri și să dea dovadă de solidaritate. Azi avem un singur dușman, acest virus, care nu-și alege victimele și nu are culoare, iar impactul acestuia se va face și mai resimțit în scurt timp asupra economiei naționale”, a subliniat Filip.

Președintele Partidului Democrat a mai spus că pandemia creată de COVID-19 este cea mai mare criză a timpurilor și cel mai bun test al solidarității. Anterior, și președintele Igor Dodon a făcut un apel către politicienii să se abțină de comentarii răutăcioase în această perioadă și să dea dovadă de maturitate politică.

Fluxul de știri
0